Λίβερπουλ: Ο Αλεξάντερ Άρνολντ κυνηγάει τον... εαυτό του

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ έδωσε ακόμη μια ασίστ στην νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπρέντφορντ και έφτασε τις 10 στην Premier League με τον μοναδικό αμυντικό που έχει περισσότερες σε μία χρονιά να είναι... ο ίδιος!

Λίβερπουλ: Ο Αλεξάντερ Άρνολντ κυνηγάει τον... εαυτό του

Η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 3-0 της Μπρέντφορντ στο Άνφιλντ με τον Αλεξάντερ Άρνολντ να δίνει την ασίστ για το γκολ του Φαμπίνιο με το οποίο άνοιξαν το σκορ οι «Κόκκινοι». Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην φετινή Premier League που φτάνει τις 10 ασίστ.

Το ρεκόρ για τις περισσότερες ασίστ σε μια χρονιά από αμυντικό είναι 13, επίδοση που κατέχει ο... Αλεξάντερ Άρνολντ από την σεζόν 2019/20. Μάλιστα, η αμέσως καλύτερη επίδοση,12 ασίστ, ανήκει και αυτή στον ίδιο από την σεζόν 2018/19.

Επιπροσθέτως ο Αλεξάντερ Άρνολντ έφθασε τις 43 ασίστ συνολικά στην Premier League, όντας τέταρτος στην σχετική κατάταξη με πρώτο τον Λέϊτον Μπέϊνς που έχει 53 ασίστ σε 420 παιγνίδια. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο 23χρονος φουλ-μπακ έχει πετύχει αυτήν την επίδοση σε μόλις 148 παιγνίδια.

Τέλος, από την αρχή της σεζόν 2018/19 μόνο ο Τόμας Μίλερ με 64 και ο Λιονέλ Μέσι με 47 έχουν μοιράσει περισσότερες ασίστ από τον Αλεξάντερ Άρνολντ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα.