O Μαρτίνς είδε την αχίλλειο πτέρνα της Λουκέρνης

Υπό των βλέμμα των Πέδρο Μαρτίνς και Κριστιάν Καρεμπέ η Λουκέρνη ηττήθηκε με 2-1 από την Τουν για την 2η αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος.

O Μαρτίνς είδε την αχίλλειο πτέρνα της Λουκέρνης

Το fosonline είδε το παιχνίδι της αντιπάλου των Πειραιωτών στο Γιουρόπα Λιγκ και αναλύει δυνατότητες και (περισσότερες) αδυναμίες της. Χτύπησε ο Κουστόδιο, πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια δύο σερί ήττες στο ξεκίνημα.

H αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ έδειξε ότι έχει σοβαρές αδυναμίες, ειδικά στον αμυντικό τομέα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που η Λουκέρνη αρχίζει τη σεζόν με δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα!

Στο γήπεδο της Τουν ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Κριστιάν Καρεμπέ και παρακολούθησαν την Λουκέρνη να κάνει ένα καλό ημίχρονο, να αντέχει παρά τις ευκαιρίες των γηπεδούχων και μάλιστα να προηγείται στο σκορ στο 31' με τον Ροντρίγκες, μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση και ωραία μπαλιά του Ούγκριντιτς.

Η Λουκέρνη κατέρρευσε στο πρώτο τέταρτο του β μέρους, όταν δέχτηκε τα δύο γκολ (48' Φακινέτι, 53' Χέντιγκερ) και θα μπορούσε να είχε κι άλλα στο παθητικό της. Ήταν ένα καταστροφικό διάστημα που τελικά οδήγησε στην ήττα. Η αντίδραση ήρθε προς το τέλος με κάποιες καλές στιγμές όταν μπήκε ο φορ Γκβίλια αντί του σκόρερ Ροντρίγκες και με πρωταγωνιστή τον δραστήριο εξτρέμ Βάργκας. Η Τουν είχε πάντως δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Ένα σοβαρό πρόβλημα ενόψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό είναι ο τραυματισμός του βασικού στόπερ Κουστόδιο. Δεν πρόλαβε μάλιστα ο προπονητής του να τον αλλάξει έγκαιρα και η Λουκέρνη δέχτηκε σε εκείνο το σημείο το δεύτερο γκολ. Είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Επιθετικά οι παίκτες της Λουκέρνης δείχνουν ότι έχουν δυνατότητες, με ταχύτητα και ομοιογενές παιχνίδι. Αμυντικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά, ειδικά από τα άκρα.

Στο κέντρο ξεχωρίζει ο Ούγκριντιτς, ενώ μπορούν στην κόντρα να δημιουργήσουν προβλήματα οι Βάργκας, Ροντρίγκες, Σούρπφ και Σνόιλι που ειδικά στο πρώτο μέρος άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Ο προπονητής Ρενέ Βάιλερ δεν είχε στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Νιγηριανό Ελέκε

Η 11άδα σε 4-2-3-1: Σάλβι, Σβέγκλερ, Κουστόδιο (55' Λούκας), Σμιντ, Φέκα (83' Ντεμασάι), Βόκα, Ούγκριντιτς, Σνόιλι, Σούρπφ, Βάργκας, Ροντρίγκες (64' Γκβίλια)