Premier League: Τρίποντο «ανάσα» για Νόριτς (2-1), νέα απογοήτευση στη Νιουκάστλ (1-1)

Η Νόριτς επιβλήθηκε 2-1 της Έβερτον για την 22η αγωνιστική της Premier League και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία μετά από έξι συνεχόμενες ήττες, ενώ η Νιουκάστλ έμεινε στο 1-1 με τη Γουότφορντ και συνεχίζει την ελεύθερη πτώση της. Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Τρίποντο «ανάσα» για Νόριτς (2-1), νέα απογοήτευση στη Νιουκάστλ (1-1)

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο «στρατόπεδο» της Νόριτς. Τα «καναρίνια» μετά από έξι σερί ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στην Premier League, κέρδισαν 2-1 την Έβερτον στο «Κάροου Ρόουντ» και επέστρεψαν στον δρόμο των επιτυχιών. Το τρίποντο αυτό ήταν παράλληλα και μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα» για τον σύλλογο, αφού, πλέον, έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την έξοδό του από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Νόριτς προηγήθηκε πολύ νωρίς με το αυτογκόλ του Κιν στο 18’ και το τέρμα του Ίντα στο 18’, ενώ ως το φινάλε το μόνο που κατάφερε η Έβερτον ήταν να μειώσει με τον Ριτσάρλισον (60’). Για τα «ζαχαρωτά» αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι τους στο πρωτάθλημα που έμειναν μακριά από τη νίκη (σ. 3 ήττες και μία ισοπαλία) που κάνει ακόμα πιο δύσκολη πλέον την παραμονή του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία.

Στην αποστολή της Νόριτς βρίσκονται και οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε αντίθεση με τη Νόριτς, η Νιουκάστλ απέτυχε για ακόμα μία αγωνιστική να πανηγυρίσει ένα θετικό αποτέλεσμα Οι «καρακάξες» παρότι βρέθηκαν να προηγούνται 1-0 της Γουότφορντ, είδαν τελικά την αντίπαλό τους να φτάνει στην ισοφάριση στο 87’ με το τέρμα του Ζοάο Πέδρο και να παίρνει τον πόντο (1-1).

Την ίδια στιγμή, η Γουλβς επικρατούσε 3-1 της Σαουθάμπτον στο «Μολινό» και πλησίαζε τις ευρωπαϊκές θέσεις στην βαθμολογία. Ο Ζοσέ Σα υπερασπίστηκε και πάλι την εστία των «λύκων», ενώ βασικός στο ματς ήταν και ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/1)
Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας 1-1

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (15/1)
Μπέρνλι – Λέστερ Αναβολή
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 1-0
(70’ Ντε Μπρούιν)

Νιουκάστλ – Γουόφορντ 1-1
(49’ Σεν-Μαξιμίν – 87’ Ζ. Πέδρο)

Νόριτς – Έβερτον 2-1
(16’ αυτ. Κιν, 18’ Ίντα - 60’ Ριτσάρλισον)

Γουλβς – Σαουθάμπτον 3-1
(37’ πέν. Χιμένεθ, 59’ Κόαντι, 91’ Τραορέ – 84’ Γουάρντ-Πρόουζ)

19.30: Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (16/1)
16.00: Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ, Γουέστ Χαμ – Λιντς, Τότεναμ – Άρσεναλ Αναβολή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ