Bundesliga: Ξέσπασε με «καρέ» η Μπάγερν και ξέφυγε στο +6 από τη Ντόρτμουντ, χατ-τρικ ο Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε 4-0 την Κολωνία για την 19η αγωνιστική της Bundesliga και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Γκλάντμπαχ. Χατ-τρικ ο Λεβαντόφσκι για τους Βαυαρούς, που ξέφυγαν στο +6 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ έφτασαν τα 66 συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος που βρήκαν δίχτυα. Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Bundesliga: Ξέσπασε με «καρέ» η Μπάγερν και ξέφυγε στο +6 από τη Ντόρτμουντ, χατ-τρικ ο Λεβαντόφσκι

Η Κολωνία πλήρωσε τελικά τα… σπασμένα για την ήττα της Μπάγερν από την Γκλάντμπαχ την περασμένη εβδομάδα στην Bundesliga. Οι Βαυαροί, με κορυφαίο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 300 συνολικά στο γερμανικό πρωτάθλημα, διέλυσαν τους «τράγους» με το εμφατικό 4-0 εκτός έδρας για την 19η «στροφή» του πρωταθλήματος και ξέφυγαν στο +6 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Παράλληλα, οι πρωταθλητές σημείωσαν και ρεκόρ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς συμπλήρωσαν πλέον 66 σερί αγώνες στην κατηγορία που βρήκαν δίχτυα. Η τελευταία φορά που είχαν μείνει «άσφαιροι» στον θεσμό ήταν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) με αντίπαλο την Λειψία τον Φλεβάρη του 2020.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν προηγήθηκε 0-2 με τα τέρματα των Λεβαντόφσκι (9’) και Τολισό (25’), ενώ στην επανάληψη από δύο ασίστ του Λιρόι Σανέ ο Λεβαντόφσκι πέτυχε ισάριθμα γκολ (62’ και 74’) και διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Στο μεταξύ, σπουδαία νίκη πέτυχε η Ουνιόν επί της Χόφενχαϊμ με 2-1, που της επέτρεψε να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Χόφενχαϊμ προηγήθηκε στο παιχνίδι με το αυτογκόλ του Μπάουμγκαρτλ, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Βερολίνου πέτυχε την ανατροπή και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο με τα τέρματα των Βογκλσάμερ (22’) και Πρέμελ (73’).

Πέραν αυτών, η Βόλφσμπουργκ «κόλλησε» στο «λευκό» 0-0 στην έδρα της με αντίπαλο την Χέρτα και έμεινε έτσι για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα μακριά από τη νίκη, ενώ η Λειψία πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο κόντρα στη Στουτγκάρδη και πήρε το τρίποντο με 2-0 που της επέτρεψε να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις στην κατάταξη.

Την ίδια στιγμή, η Μάιντς επικρατούσε 1-0 της Μπόχουμ και επέστρεφε στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις της στην Bundesliga.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/1)
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 5-1

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (15/1)
Κολωνία – Μπάγερν Μονάχου 0-4
(9’, 62’ και 74’ Λεβαντόφσκι, 25’ Τολισό)

Βόλφσμπουργκ – Χέρτα Βερολίνου 0-0

Ουνιόν Βερολίνου – Χόφενχαϊμ 2-1
(22’ Βογκλσάμερ, 73’ Πρέμελ – 16’ αυτ. Μπάουμγκαρτλ)

Στουτγκάρδη – Λειψία 0-2
(11’ πεν. Α. Σίλβα, 70’ Νκουνκού)

Μάιντς – Μπόχουμ 1-0
(48’ Γιούστε)

19.30: Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (16/1)
16.30: Άουγκσμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης
18.30: Μπίλεφελντ – Γκρόιτερ Φιρτ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ