Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0: Άντεξαν με δέκα παίκτες οι λονδρέζοι

Αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 24’, εξαιτίας αποβολής του Τζάκα, η Άρσεναλ άντεξε και με σχετική άνεση πήρε ισοπαλία από την Λίβερπουλ (0-0) στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-0: Άντεξαν με δέκα παίκτες οι λονδρέζοι

«Παλικάρι» η Άρσεναλ, άντεξε στο Άνφιλντ και πήρε ισοπαλία (0-0) από την Λίβερπουλ στον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ. Οι λονδρέζοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 24’ (αποβολή του Τσάκα, που «κλάδεψε» τον Ζότα στα όρια της περιοχής), ωστόσο άντεξαν και με σχετική άνεση πήραν το αποτέλεσμα που αφ΄ληνει ανοικτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς στο «Έμιρεϊτς» στις 20/1.

Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ είχε την φλύαρη υπεροχή, αλλά προφανώς της έλειψε από την γραμμή κρούσης η έξτρα ποιότητα των Σαλάχ και Μανέ που βρίσκονται στο Κόπα Άφρικα. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας, σε ένα από τα λιγότερο παραγωγικά ματς των «ρεντς» στη φετινή περίοδο. Στο 90’, πάντως, ο Μιναμίνο σούταρε μόνος από τη μικρή περιοχή άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει την νίκη στην Λίβερπουλ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (76’ Γουίλιαμς), Φαν Ντάι, Μάτιπ (76’ Γκόμεζ), Φαμπίνιο (75’ Οξλέιντ Τσάμπερλεν), Χέμτερσον, Μίλνερ (61’ Τζόουνς), Μιναμίνο, Ζότα, Φιρμίνο.

ΑΡΣΕΝΑΛ; Ραμσντέιλ, Σοάρες (11’ Τσέιμπερς), Τίρνεϊ, Γουάιτ,. Γκάμπριελ, Λοκόνγκα, Τζάκα, Σακά (81’ Ταβάρες), Μαρτινέλι, Λακαζέτ, Ενκετιά (28’ Χόλντινγκ).

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Λιγκ Καπ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

5/1: Τσέλσι – Τότεναμ 2-0

13/1: Λίβερπουλ – Άρσεναλ 0-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

12/1: Τότεναμ – Τσέλσι 0-1

20/1: Άρσεναλ - Λίβερπουλ

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου.