Στον τελικό του Σούπερ Καπ η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε στην παράταση (3-2 κ.δ. 2-2) την Μπαρτσελόνα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε δις (με Βινίσιους και Μπενζεμά) αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες από την Μπαρτσελόνα (Λουκ Ντε Γιονγκ, Φάτι) στο 90λεπτο του πρώτο ημιτελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, παίρνοντας το 100ο της κλάσικο στα χρονικά και την πρόκριση στον τελικό χάρη στον νεοεισελθόντα Βαλβέρδε που έκανε το 3-2 στην παράταση

Στον τελικό του Σούπερ Καπ η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε στην παράταση (3-2 κ.δ. 2-2) την Μπαρτσελόνα!

Τι κι αν την περσινή χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε άτιτλη;

Οι κανονισμοί της Bασιλικής Π.Ο. της Ισπανίας (που θέλουν το Σούπερ Καπ να διεξάγεται με την μορφή φάιναλ φορ για ν' αυξηθούν τα κέρδη της και των συμμετεχόντων) της επέτρεψαν ως δεύτερη του περσινού πρωταθλήματος να συμμετέχει στον ημιτελικό και να κερδίσει - για δεύτερη φορά στην σεζόν - την Κυπελλούχο Μπαρτσελόνα, σε clasico, με 3-2, παίρνοντας το πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Ριάντ της Σ. Αραβίας

Οι Καταλανοί με τον νεαποκτηθέντα Φεράν Τόρες να ντεμπουτάρει και τον Ντάνι Άλβες να γίνεται ο γηραιότερος που αγωνίζεται σε κλάσικο (38 ετών και 251 ημερών) βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο 25' όταν βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην κόντρα μετά από κλέψιμο του Μπενζεμά επί του απρόσεχτου Μπούσκετς και τελείωμα του Βινίσιους.

Ωστόσο η Μπάρτσα κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο (41') με τον Λουκ Ντε Γιονγκ να βάζει την ...κόντρα στον Μιλιτάο, που έδιωχνε, νικώντας τον Κουρτουά με τη βοήθεια του δοκαριού!

Τρίτο σερί ματς που σκόραρε ο Ολλανδός ο οποίος θεωρείτο υπ' ατμόν.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα, με τον Πέδρι να επιστρέφει μετά τον Σεπτέμβρη, είχε την υπεροχή αλλά βρέθηκε ξανά κυνηγά στο σκορ.

Ο Μπενζεμά που προειδοποίησε με δοκάρι (69') τρία λεπτά μετά ξανάδωσε στους Καστιγιάνους το προβάδισμα σε μια φάση διαρκείας που αρχικά νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν.

Ωστόσο ο νεοεισελθών Άνσου Φάτι, επέστρεψε με γκολ παρά τη δίμηνη αποχή του ισοφάριζοντας με κεφαλιά (84') και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Εκεί η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την Μπαρτσελόνα να έχει την μπάλα αλλά τη Ρεάλ να «χτυπά» στην κόντρα.

Σε μια τέτοια φάση ο Φεντερίκο Βαλβέρδε έκοψε και τελείωσε τον αιφνιδιασμό (98') με το πρώτο του γκολ από τον Οκτώβρη του 2020 δίνοντας στην ομάδα του την 5η σερί νίκη της κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της και 100η στα χρονικά!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Ερνάντεθ): Τερ Στέγκεν – Ντάνι Άλβες (78' Νίκο Γκονζάλεθ), Πικέ, Αραούχο, Άλμπα - Μπουσκέτς, Φ. Ντε Γιονγκ (46' Πέδρι), Γκάβι (78' Ντεπάι) – Φεράν Τόρες (46' Άμπντε), Λ. Ντε Γιονγκ (65' Άνσου Φάτι), Ντεμπελέ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ (90' Λούκας Βάσκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί - Κρόος, Μόντριτς (83' Βαλβέρδε), Κασεμίρο - Βινίσιους (λ.τρ. 110΄Βινίσιους), Μπενζεμά, Ασένσιο (68' Ροντρίγκο).