Copa Africa: Το Πράσινο Ακρωτήρι κέρδισε την Αιθιοπία (1-0) με ασίστ του Γκάρι Ροντρίγκες

Το Πράσινο Ακρωτήρι ξεκίνησε νικηφόρα στο Copa Africa, καθώς επικράτησε της Αιθιοπίας (1-0). Ο Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού έδωσε την ασίστ στον Χούλιο Ταβάρες

Copa Africa: Το Πράσινο Ακρωτήρι κέρδισε την Αιθιοπία (1-0) με ασίστ του Γκάρι Ροντρίγκες

Ήταν το φαβορί και το έδειξε και στο γήπεδο το Πράσινο Ακρωτήρι, καθώς επικράτησε της Αιθιοπίας (1-0) στην πρεμιέρα του Copa Africa. Στην πρωτεύουσα του Κεμερούν, Γιαουντέ, έγινε το ματς, που ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για το Πράσινο Ακρωτήρι από τη στιγμή που αποβλήθηκε ο στόπερ της Αιθιοπίας, Μπαγιέ, μόλις στο 12’.

Οι «μπλε καρχαρίες» κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, πίεσαν ασφυκτικά και πέτυχαν το πολύτιμο γκολ στο 45’, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού έδωσε την ασίστ στον Χούλιο Ταβάρες, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αιθιοπία αν και με παίκτη λιγότερο, ρίσκαρε, πίεσε κατά διαστήματα, αλλά το Πράσινο Ακρωτήρι διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το προβάδισμα και πήρε τους τρεις βαθμούς στους οποίους στόχευε εξαρχής.

ΑΙΘΙΟΠΙΑ: Σανκό, Χαμίντ, Σεγιούν, Μπαγιέ, Γιουσέφ, Μεσούν (15’ Ντεμπέντε), Γιοχάνις, Νταγκνάτσεφ (82’ Μεκένγκο), Γκεμπρεμάικλ (62’ Φεκίρ), Κεμπέντε (62’ Αγιέλε), Νασίρ (82’ Χαμζά)

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ: Μάρσιο, Σ. Φόρτες, Λόπες, Στοπίρα, Τζ. Φόρτες, Μπόργκες, Σάντος, Ταβάρες, Ροντρίγκες (68’ Σεμέδο), Ταβάρες (86' Βάγκνερ), Μοντέιρο (76’ Αντράντε).