La Liga: Γκέλα της Μπέτις στο Βαγιέκας, 1-1 με τη Ράγιο (highlights)

Η Ρεάλ Μπέτις έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της Ευρώπης, μένοντας στο 1-1 στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο. Όλα τα αποτελέσματα, τα highlights, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Γκέλα της Μπέτις στο Βαγιέκας, 1-1 με τη Ράγιο (highlights)

Σημαντικό έδαφος στην κούρσα για έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου έχασε η Ρεάλ Μπέτις στο εναρκτήριο ματς της Κυριακής για την 20ή αγωνιστική της La Liga.

Οι Σεβιγιάνοι έμειναν πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο, καθώς στο 34' αποβλήθηκε ο Μορένο. Παρ' όλα αυτά, η Μπέτις προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του α' μέρους με τον Κανάλες, ωστόσο ισοφαρίστηκε από τους Μαδριλένους είκοσι λεπτά πριν από το φινάλε, για το τελικό 1-1.

Το Σάββατο 8/1

Την ξέφρενη πορεία προς τον τίτλο συνέχισε η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόμενη τη Βαλένθια. Τον δρόμο για τη νίκη των «μερένγκες» άνοιξε προς το φινάλε του α’ μέρους ο… συνήθης ύποπτος Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 4-1, ενώ ενδιάμεσα σκόραρε δις και ο Βινίσιους.

Να σημειώσουμε ότι με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Γάλλος διεθνής έφτασε τα 301 με τη φανέλα των Μαδριλένων, όντας ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ρεάλ που σπάει το φράγμα των 300 τερμάτων.

Την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση της βαθμολογίας της έχασε η Μπαρτσελόνα, μένοντας στο 1-1 με τη Γρανάδα. Ο Λουκ ντε Γιόνγκ στο 57’ άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα που δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Η αποβολή του Γκάβι στο 80ό λεπτό, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο, η Γρανάδα πίεσε και τελικά πήρε τον βαθμό στο 89’ με το γκολ του Πουέρτας!

Χρειάστηκε να περάσουν 20 αγωνιστικές για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της La Liga η ουραγός της βαθμολογίας Λεβάντε!

Θύμα της η Μαγιόρκα, την οποία νίκησε με σκορ 2-0 παρά το γεγονός ότι στο 68' οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι, ενώ στο 83' οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Χοσέ Καμπάνια!

Στο αμέσως επόμενο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου η Ρεάλ Σοσιεδάδ αρκέστηκε σε ένα γκολ που πέτυχε νωρίς ο... μόνιμος σκόρερ της Mίκελ Οϊαρθάμπαλ, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Θέλτα Βίγκο με 1-0.

Το προφίλ της 20ής αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/1

Λεβάντε - Μαγιόρκα 2-0
(47' Σολδάδο, 90'+7' Μοράλες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Θέλτα Βίγκο 1-0
(13' Οϊαρθάμπαλ)

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 1-1
(89' Πουέρτας - 57' Λουκ ντε Γιόνγκ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια 4-1
(43' πέν., 88' Μπενζεμά, 52', 61' Βινίσιους- 77' Γκεδές)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1

Ράγιο Βαγιεκάνο - Ρεάλ Μπέτις 1-1
(70' Μπαλιού - 45'+2' Κανάλες)

17.15: Σεβίλλη - Χετάφε

19.30: Ντεπορτίβο Αλαβές - Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οσασούνα - Κάντιθ

22.00: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/1

22.00: Εσπανιόλ - Έλτσε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ