Σα: «Με βοήθησε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός»

Αποθεώνεται στην Αγγλία ο Ζοσέ Σα που μίλησε για τη σημασία της παρουσίας του στον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει μέχρι την Premier League.

Σα: «Με βοήθησε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός»

Ανάμεσα στους κορυφαίους γκολκίπερ της Premier League βρίσκεται ο Ζοσέ Σα και γνωρίζει την αποθέωση σε αφιερώματα που γίνονται αυτές τις μέρες για το αγγλικό ποδόσφαιρο, με τελευταίο τον Γκάρι Νέβιλ που σε τηλεοπτική εκπομπή του Sky Sports τον χαρακτήρισε ως την κορυφαία μεταγραφή μέχρι τώρα στην Premier League για τη φετινή σεζόν!

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Γουλβς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο Sky Sports και μίλησε αρκετά για τον Ολυμπιακό και τη σημασία που είχε η παρουσία του στην ελληνική ομάδα ώστε να φτάσει μέχρι το αγγλικό πρωτάθλημα και τις μεγάλες διακρίσεις που γνωρίζει, καθώς βρίσκεται μέσα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες των γκολκίπερ και στις περισσότερες στην κορυφή.

Ο Σα μίλησε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τους συμπαίκτες του στη Γουλβς, για τον Ρουί Πατρίτσιο που αντικατέστησε εκεί, για την... ασίστ που έδωσε πρόσφατα στον Ραούλ Χιμένες, για τον Ντανιέλ Ποντένσε και φυσικά για τον Ολυμπιακό.

«Θα μπορούσα να είχα κάνει δυο-τρεις ασίστ ακόμα στην Ελλάδα, αλλά δεν είχαν γίνει γκολ εκείνες οι μπαλιές. Δεν έχει και τόση σημασία. Η μεταγραφή μου από τον Ολυμπιακό έγινε την ιδανικότερη στιγμή. Ίσως αν περίμενα ακόμη ένα χρόνο μπορεί να ήταν αργά. Ο Ολυμπιακός με βοήθησε πάρα πολύ να ωριμάσω διότι εκεί έπαιζα συνέχεια. Έπαιζα πολύ, το είχα ανάγκη αυτό για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Ήταν πολύ καλά χρόνια εκεί για μένα, με τίτλους και πολλά ματς», τόνισε για τον Ολυμπιακό ο πρώην τερματοφύλακάς του.

Ο Σα μίλησε επίσης:

Για την πορεία της ομάδας του: «Είναι πολύ καλή. Στην αρχή προσαρμοζόμασταν γιατί είχαμε νέο προπονητή, νέα στρατηγική και νέο παιχνίδι, αλλά βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε τους στόχους μας και θα παλέψουμε για αυτούς. Προσωπικός μου σκοπός είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και να μην δέχεται γκολ. Στο τέλος της σεζόν, θα δούμε τι θα γίνει και θα δούμε τι θα πετύχουμε όλοι μαζί».

Για το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ του Ρονάλντο: «Δεν έχω ξαναπαίξει εναντίον του Ρονάλντο και δεν έχω παίξει ποτέ και μαζί του αφού ήμουν μόνο μαζί του μόνο στις προπονήσεις στην εθνική ομάδα. Είναι καταπληκτικός παίκτης, δύσκολος να τον αντιμετωπίσεις και θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήρθα εδώ για να παίξω αυτά τα παιχνίδια. Αλλά εδώ, όλα τα ματς είναι καταπληκτικά. Καταπληκτικές ατμόσφαιρες, καταπληκτικά γήπεδα και ήρθα εδώ γι’ αυτό. Ήμασταν κοντά στο να τους κερδίσουμε την τελευταία φορά που τους παίξαμε στο «Molineux», αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο «Old Trafford» και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη γιατί παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο γιατί η Μάντσεστερ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ δυνατή και ξέρουμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να παλέψουμε».

Για τους πρώτους του μήνες στην ομάδα: «Ήρθα στην καλύτερη στιγμή. Αν περίμενα ένα χρόνο ακόμα, ίσως να ήταν ένας χρόνο καθυστέρηση. Ίσως αν ερχόμουν εδώ νωρίτερα, να μην ήταν επίσης καλή στιγμή. Αλλά είμαι χαρούμενος με τον χρόνο που ήρθα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν θα ήταν εύκολο να αντικαταστήσω τον Πατρίτσιο. Είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και έγραψε ιστορία εδώ στον σύλλογο. Φυσικά, ήταν δύσκολο να τον αντικαταστήσω, αλλά εδώ έχουμε έναν πολύ καλό γκρουπ και με βοήθησαν να προσαρμοστώ στο πρωτάθλημα και στο ποδόσφαιρο. Αυτό με βοήθησε πολύ και μου έδωσε αυτοπεποίθηση για να τους βοηθήσω κι εγώ».

Για την επανένωση με τους Πορτογάλους συμπαίκτες: «Δεν είναι μόνο αυτοί, έχουμε μια καταπληκτική ομάδα και αυτό αντικατοπτρίζει και η βαθμολογία και αυτό που κάνουμε, γιατί είμαστε σαν οικογένεια. Αν μου λείπει η οικογένειά μου, έχω τους φίλους μου πίσω μου και αν λείπει σε εκείνους, είμαι εκεί εγώ για αυτούς. Όλοι οι παίκτες είναι έτσι. Αλλά ήξερα πολλούς από αυτούς από την εθνική ομάδα και από την Πόρτο επίσης, όπως τον Ρούμπεν Νέβες και ήμουν χαρούμενος που ήμουν εδώ μαζί τους γιατί είναι όλοι καταπληκτικοί παίκτες. Φυσικά αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ εδώ γιατί όταν έχεις φίλους, μπορείς να τους ρωτήσεις τι κάνει ο σύλλογος και πώς διαχειρίζονται τους κανόνες του εδώ και μπορούν να σε βοηθήσουν».

Για τη συνεργασία με τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Τόνι Ρόμπερτς: «Είναι πολύ καλός τύπος και δουλεύουμε πολύ καλά γιατί έχει και τις δύο πλευρές. Έξω από το γήπεδο είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός φίλος ενώ μέσα στο γήπεδο είναι πολύ καλός προπονητής. Έμαθα πολλά, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ, είναι και οι υπόλοιποι τερματοφύλακες της ομάδας, γιατί όλοι έχουμε μάθει πολλά μαζί του. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του και έχω βελτιωθεί πολύ. Προσπάθησα να κάνω διαφορετικά πράγματα και προσπαθώ να μάθω γιατί είμαι εδώ για να το κάνω αυτό – να βελτιώνομαι και να μαθαίνω, να είμαι καλύτερος όλες τις μέρες, γιατί θέλω να είμαι καλύτερος αύριο και μεθαύριο».

Για το ότι παίζει πολύ με την μπάλα στα πόδια: «Δεν είναι εύκολο να το εξασκήσουμε, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Από πριν μου άρεσε να παίζω εκτός εστίας για να προσπαθώ να παίρνω τις μπάλες όταν τις στέλνουν πίσω στην άμυνα. Εδώ το δουλεύουμε επίσης και ο προπονητής θέλει να είμαστε ψηλά στον αγωνιστικό χώρο γιατί μερικές φορές η ομάδα ανεβαίνει ψηλά οπότε θέλει να είμαστε κι εμείς (σ.σ. άμυνα και τερματοφύλακας) πιο ψηλά για να τη βοηθήσουμε».

Σχετικά Άρθρα