Τούχελ: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια μηχανή νικών»

Η Τσέλσι πρέπει να είναι ρεαλιστική σχετικά με το...κυνήγι  της Μάντσεστερ Σίτι, πρωτοπόρου της Premier League, είπε ο προπονητής των Λοδρέζων, Τόμας Τούχελ, προσθέτοντας ότι τα θέματα  που παρουσιάστηκαν  στο σύλλογο συνέβαλαν στην πτώση της φόρμας της.

Τούχελ: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια μηχανή νικών»

Η Σίτι έχει 11 βαθμούς διαφορά από την Τσέλσι αφού κέρδισε τα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος στη σειρά και στοχεύει να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο της υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Είναι μια μηχανή που κερδίζει. Δεν είναι μόνο να έχεις ένα πλεονέκτημα, αλλά και να το κάνεις πραγματικά πλεονέκτημα. Είναι πολύ καλοί, είναι αμείλικτοι», είπε ο Τούχελ για τη Σίτι.

«Ξέρουν τι χρειάζεται για να παραχθούν αυτές οι κορυφαίες σεζόν ξανά και ξανά. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να πιστεύουμε ή να πιέζουμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν κοιτάς το 2021 (πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν), είμαστε 20 βαθμούς πίσω. Πρέπει να προσέξεις να είσαι φιλόδοξος αλλά όχι υπερβολικά φιλόδοξος και να μην απογοητευτείς που δεν πρόλαβες τη Μάντσεστερ Σίτι το πρώτο εξάμηνο».

Η Τσέλσι έχει μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και υποδέχεται σήμερα την -Τρίτη- Λίβερπουλ. Θα αντιμετωπίσει τη Σίτι στις 15 Ιανουαρίου πριν αναμετρηθεί με την Τότεναμ εντός έδρας μια εβδομάδα αργότερα.

Η ομάδα του Τούχελ «έχασε» τον αμυντικό Μπεν Τσίλγουελ με μακροχρόνιο τραυματισμό στο γόνατο και είχε τους Ρομέλου Λουκάκου, Τίμο Βέρνερ, Ν'Γκόλο Καντέ, Ματέο Κόβατσιτς και άλλους να αποκλείονται λόγω τραυματισμών και COVID-19.

«Ίσως είναι ένας αγώνας μεγαλύτερος από μια σεζόν για να προλάβεις τη Μάντσεστερ Σίτι γιατί δεν θα σταματήσει να βελτιώνεται. Αλλά η τεράστια διαφορά αυτή τη στιγμή είναι με τους τραυματισμούς και την Covid-19. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αν βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος χωρίς να έχουμε βασικούς παίκτες εκτός για εβδομάδες, θα είχαμε περισσότερους βαθμούς και θα βρισκόμαστε πίσω τους. Γι αυτό δεν χρειάζεται να γίνουμε αρνητικοί, δεν χρειάζεται να χάσουμε την πίστη μας. Το αντίθετο, θα μείνουμε πεινασμένοι. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε».