Serie A: Πώς επηρεάζει το Καμπιονάτο η αποβολή της Σαλερνιτάνα (βαθμολογία)

Η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Σαλερνιτάνα δεν ήρθε όπως αναμενόταν, έτσι η ιταλική ομάδα αποβάλλεται από το τρέχον πρωτάθλημα της Serie A. Πώς αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τη βαθμολογία στο Καμπιονάτο.

Serie A: Πώς επηρεάζει το Καμπιονάτο η αποβολή της Σαλερνιτάνα (βαθμολογία)

Η αποβολή της Σαλερνιτάνα από το πρωτάθλημα της Serie A είναι πλέον γεγονός, καθώς η μεταβίβαση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου του κλαμπ σε νέο ιδιοκτήτη δεν ήρθε ποτέ, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που ήταν και η σχετική προθεσμία.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με οικονομικά ζητήματα ή με χρέη προς τρίτους. Το γεγονός ότι οι μετοχές της νεοφώτιστης ομάδας παρέμειναν στα χέρια του Κλαούντιο Λοτίτο, ο οποίος κατέχει και τις μετοχές της Λάτσιο, ήταν το μείζον πρόβλημα για την ιταλική ομάδα.

Βλέπετε, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Serie A, ένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να έχει το πλειοψηφικό πακέτο δύο συλλόγων. Έτσι ο σύλλογος είχε προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου προκειμένου να μεταβιβάσει αλλού τις μετοχές, κάτι που δεν συνέβη.

Πώς, όμως, αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τις 19 εναπομείνασες ομάδες του φετινού Καμπιονάτο; Ο κανονισμός είναι σαφής και λέει τα εξής:

«Αν μια ομάδα αποχωρήσει ή αποβληθεί από το πρωτάθλημα για οποιονδήποτε λόγο, οι αγώνες που έδωσε τότε δεν μετράνε στη βαθμολογία, η οποία σχηματίζεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα των αγώνων της αποχωρούσας ή αποκλεισμένης εταιρείας».

Όπερ σημαίνει ότι ο βαθμολογικός χάρτης στη Serie A θα αλλάξει σημαντικά. Κι αυτό διότι όσες ομάδες νίκησαν φέτος τη Σαλερνιτάνα θα υποστούν αφαίρεση τριών βαθμών!

Οι δε Κάλιαρι και Βερόνα, οι οποίες έφεραν ισοπαλίες με την ομάδα από το Σαλέρνο, θα χάσουν από έναν βαθμό. Οι μόνες κερδισμένες θα είναι οι Βενέτσια και Τζένοα, που αφού αμφότερες είχαν ηττηθεί από τη Σαλερνιτάνα, έτσι δεν θα χάσουν βαθμό ή βαθμούς.

Δείτε πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία στην Ιταλία μετά την αποβολή της Σαλερνιτάνα: