Premier League: Φινάλε για το 2021 με τρίποντο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Μπέρνλι

Στο τελευταίο ματς της Premier League για το 2021, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Μπέρνλι με 3-1.  Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στο Λονδίνο με 1-0 την Μπρέντφορντ και με την δέκατη σερί της νίκη στην Premier League ξέφυγε με οκτώ πόντους από την Τσέλσι. Η Μπράιτον με γκολ του Γουέλμπεκ στο 91’ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Τσέλσι (1-1) και στέρησε την ευκαιρία στους «μπλε» να μειώσουν την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι . Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Φινάλε για το 2021 με τρίποντο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-1 την Μπέρνλι

Στον δρόμο των επιτυχιών στην Premier League επέστρεψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ισοπαλία με την Νιουκάστλ και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο τελευταίο ματς του Αγγλικού πρωταθλήματος για το 2021. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν 3-1 την Μπέρνλι στο «Ολντ Τράφορντ» για την 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα και με το τρίποντο αυτό πλησίασαν την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά από το 1957 κέρδισε τον σύλλογο του Λάνκασαϊρ σε τρίτο συνεχόμενο μεταξύ τους ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παράλληλα διεύρυνε και το αήττητό της από τη μέρα που ο Ραλφ Ράνγκνικ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τα τέρματα των ΜακΤόμινεϊ (8’), Κριστιάνο Ρονάλντο (35’) και το αυτογκόλ του Μι, ενώ για την Μπέρνλι (που παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού) μείωσε ο Λένον (38’).

Την δέκατη συνεχόμενη νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί με οκτώ πόντους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από την δεύτερη Τσέλσι. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 1-0 εκτός έδρας της Μπρέντφορντ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής και έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την διατήρηση των «σκήπτρων» τους στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Το «χρυσό» γκολ των «πολιτών» στο Λονδίνο, πέτυχε στο 17’ ο Φόντεν, ενώ το συγκεκριμένο ματς είχε και ιστορική σημασία για τους δύο συλλόγους, αφού αυτή ήταν η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος από το μακρινό 1937 (είχε κερδίσει τότε η Μπρέντφορντ με 2-1).

Μάταια ήλπιζε η Τσέλσι σε ένα ακόμα τρίποντο στην Premier League, ώστε να μειώσει την διαφορά της από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Η Μπράιτον έβαλε «φρένο» στις βλέψεις των λονδρέζων και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 20η αγωνιστική στην κατηγορία.

Η Τσέλσι είχε δοκάρι στο 17’ με τον Αθπιλικουέτα και στο 25’ «έχασε» τον Ρις Τζέιμς με πρόβλημα τραυματισμού. Παρόλα αυτά, στο 28’ δικαιώθηκε τελικά για την υπεροχή της και έφτασε στο 1-0 με κεφαλιά του Λουκάκου.

Στην επανάληψη η Μπράιτον ανέβασε την απόδοσή της, είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση, ώσπου τελικά πέτυχε το 1-1 στο 91’ με τον Γουέλμπεκ, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 80’ ως αλλαγή.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28/12)
Λιντς – Άστον Βίλα Αναβολή, Άρσεναλ – Γουλβς Αναβολή

Κρίσταλ Πάλας – Νόριτς 3-0
(8’ πέν. Εδουάρδ, 38’ Ματετά, 42’ Σλουπ)

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-1
(25’ Γουάρντ-Πρόουζ – 41’ πέν. Κέιν)

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-4
(4’ Ντένις – 27’ Σούτσεκ, 29’ Μπενραμά, 58’ πέν. Νομπλ, 92’ Βλάσιτς)

Λέστερ – Λίβερπουλ 1-0
(56' Λούκμαν)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (29/12)
Τσέλσι – Μπράιτον 1-1

(28’ Λουκάκου – 91’ Γουέλμπεκ)

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

(17' Φόντεν)

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (30/12)
Έβερτον – Νιουκάστλ Αναβολή

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 3-1

(8' Μακ Τόμινεϊ, 28' αυτογκόλ Μι, 35' Ρονάλντο-38' Λένον)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ