Premier League: Η Λέστερ πήρε εκδίκηση από την Λίβερπουλ (highlights)

Η Λέστερ πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό της στο Λιγκ Καπ, κέρδιζοντας 1-0 την Λίβερπουλ και την κράτησε στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.  Η Τότεναμ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις», με τον προπονητή της, Αντόνιο Κόντε, να γίνεται ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της που έμεινε αήττητος στα πρώτα του επτά ματς στο πρωτάθλημα. Νίκες για Κρίσταλ Πάλας (3-0 τη Νόριτς) και Γουέστ Χαμ (1-4 τη Γουότφορντ). Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής της Premier League και η βαθμολογία. (highlights)

Premier League: Η Λέστερ πήρε εκδίκηση από την Λίβερπουλ (highlights)

Άτυπη εκδίκηση πήρε η Λέστερ για τον πρόσφατο αποκλεισμό της από την Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Οι «αλεπούδες» νίκησαν 1-0 τους «κόκκινους» στο «Κινγκ Πάουερ» στην 20η αγωνιστική της Premier League και έβαλαν «φρένο» στην αντίπαλό τους. Για την Λίβερπουλ το αποτέλεσμα αυτό την κράτησε στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αυτή ήταν η παρθενική της ήττα σε τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος σε ένα ημερολογιακό έτος από εκείνο το 2-1 κόντρα στην Τσέλσι το 2013.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της Λίβερπουλ, αντί του τιμωρημένου Άντριου Ρόμπερτσον, ενώ στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 16’ ο Σμάιχελ απέκρουσε πέναλτι του Σαλάχ και ο Αιγύπτιος επιθετικός στην επαναφορά έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης για την Λίβερπουλ, ώσπου στο 59’ ο Λούκμαν χάρισε την νίκη στη Λέστερ (1-0), καθώς η πίεση και οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, κόντρα στον έξοχο πορτιέρε Σμάιχελ.

Με ισοπαλία ολοκλήρωσε η Τότεναμ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο 2021. Στην 20η αγωνιστική της Premier League και τελευταία πριν την «αυγή» του νέου έτους, τα «σπιρούνια» έφυγαν με το ισόπαλο 1-1 από το «Σεν Μέρις» κόντρα στη Σαουθάμπτον, που τους στέρησε την ευκαιρία να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο ματς ο προπονητής των λονδρέζων, Αντόνιο Κόντε, έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου που έμεινε αήττητος στα πρώτα του επτά ματς πρωταθλήματος.

Η Σαουθάμπτον άνοιξε το σκορ στο 25’ με τον Γουάρντ – Πρόουζ, ωστόσο στο 39’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μοχάμεντ Σαλίσου με δεύτερη κίτρινη. Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασε στην ισοφάριση στο 41’ με πέναλτι του Χάρι Κέιν, αλλά στην επανάληψη δεν κατάφερε να πετύχει και την ανατροπή.

Στο μεταξύ, η Κρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε 3-0 της Νόριτς στο Λονδίνο και πανηγύρισε τη νίκη σε τελευταίο της παιχνίδι ενός ημερολογιακού έτους στην Premier League μετά το 1992 κόντρα στην Μίντλεσμπρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «αετούς» ήταν ο Εδουάρδ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 8’ με πέναλτι και στη συνέχεια από δικές του ασίστ οι Ματετά (38’) και Σλουπ (42’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Αντίθετα, η Νόριτς υπέστη την πέμπτη σερί της ήττα στον θεσμό και 13η συνολικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που την κράτησε σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Για τα «καναρίνια» οι Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα αλλά αντικαταστάθηκαν στην επανάληψη.

Τέλος, μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Γουότφορντ εξασφάλισε η Γουέστ Χαμ και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα. Τα «σφυριά», που με το τρίποντο αυτό πλησίασαν την πρώτη τετράδα της κατάταξης, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αντίπαλό τους από το γκολ του Ντένις (4’), αλλά στη συνέχεια πέτυχαν την ανατροπή με τους Σούτσεκ (27’), Μπενραμά (29’), Νομπλ (58’ με πέναλτι) και Βλάσιτς (92’) και πήραν το τρίποντο.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (28/12)
Λιντς – Άστον Βίλα Αναβολή, Άρσεναλ – Γουλβς Αναβολή

Κρίσταλ Πάλας – Νόριτς 3-0
(8’ πέν. Εδουάρδ, 38’ Ματετά, 42’ Σλουπ)

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-1
(25’ Γουάρντ-Πρόουζ – 41’ πέν. Κέιν)

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-4
(4’ Ντένις – 27’ Σούτσεκ, 29’ Μπενραμά, 58’ πέν. Νομπλ, 92’ Βλάσιτς)

Λέστερ – Λίβερπουλ 1-0

(56' Λούκμαν)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (29/12)
21.30: Τσέλσι – Μπράιτον
22.15: Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (30/12)
21.30: Έβερτον – Νιουκάστλ
22.15: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ