Globe Soccer Awards: Κορυφαίος της χρονιάς ο Εμπαπέ, σάρωσαν τα βραβεία οι Ιταλοί (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης στα βραβεία «Globe Soccer Awards» που απονεμήθηκαν στο Ντουμπάι. Κορυφαίος προπονητής ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, καλύτερη εθνική ομάδα η Ιταλία. Τιμήθηκαν σε ειδικές βραβεύσεις Λεβαντόφσκι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ροναλντίνιο. Αναλυτικά όλα τα βραβεία.

Globe Soccer Awards: Κορυφαίος της χρονιάς ο Εμπαπέ, σάρωσαν τα βραβεία οι Ιταλοί (vids)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ο φετινός μεγάλος νικητής στα βραβεία «Globe Soccer Awards» που απονεμήθηκαν στο Ντουμπάι για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Πρόκειται για βραβεία που συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση συλλόγων και την Ευρωπαϊκή Ένωση μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις στην σχετική ψηφοφορία και άφησε πίσω του τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Καρίμ Μπενζεμά και Μοχάμεντ Σαλάχ που επίσης ήταν υποψήφιοι για τον τίτλο.

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς πήρε η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τις ειδικές βραβεύσεις, ο Λεβαντόφσκι πήρε το βραβείο για τον παίκτη της χρονιάς, όπως ψηφίστηκε από τους φιλάθλους μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «Tik Tok», όπως επίσης πήρε και το αντίστοιχο για τον κορυφαίο σκόρερ της χρονιάς που είχε την ονομασία «Ντιέγκο Μαραντόνα», προς τιμήν του Αργεντινού θρύλου.

Παράλληλα, ξεχωριστό βραβείο πήρε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο, ενώ τιμήθηκε και ο παλαίμαχος άσος Ροναλντίνιο ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο.

Σάρωσαν τους τίτλους οι Ιταλοί

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, νικώντας στην ψηφοφορία τους Ντιντιέ Ντεσάμπ, Χανς Φλικ, Πεπ Γκουαρντιόλα, Λιονέλ Σκαλόνι και Τόμας Τούχελ, ενώ η «σκουάντρα ατζούρα», που στέφθηκε το καλοκαίρι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, αναδείχτηκε καλύτερη εθνική ομάδα.

Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχτηκε ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα που κέρδισε τους Τιμπό Κουρτουά, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, Έντουαρντ Μεντί και Μάνουελ Νόιερ, ενώ τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού πήρε ο συμπατριώτης του, Λεονάρντο Μπονούτσι.

Τέλος, στην Τσέλσι δόθηκε το βραβείο του καλύτερου συλλόγου της χρονιάς, για την επιτυχία της με την κατάκτηση του Champions League, με τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες να παίρνει η Μπαρτσελόνα.

Καλύτερος ατζέντης αναδείχτηκε ο 48χρονος Ιταλός Φεντερίκο Παστορέλλο και κορυφαίος αθλητικός διευθυντής της χρονιάς ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν της Μάντσεστερ Σίτι.