Λίβερπουλ: Με Τσιμίκα βασικό στα ντέρμπι με Λέστερ και Τσέλσι

Ο Άντριου Ρόμπερτσον τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στον Κώστα Τσιμίκα για μια θέση στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ στα κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Λέστερ και Τσέλσι.

Λίβερπουλ: Με Τσιμίκα βασικό στα ντέρμπι με Λέστερ και Τσέλσι

Με τον Κώστα Τσιμίκα στο βασικό της σχήμα, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνιστεί η Λίβερπουλ στα δύο κομβικά παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα κόντρα σε Λέστερ και Τσέλσι.

Στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τότεναμ (2-2, 19/12) ο Άντριου Ρόμπερτσον είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 77ο λεπτό και έπειτα από αυτή την εξέλιξη τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγώνων.

Ήδη χθες (22/12) ο Σκωτσέζος αριστερός μπακ εξέτισε την ποινή για το πρώτο ματς, με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα στη νίκη – πρόκριση επί της Λέστερ στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ, πλέον, ο Έλληνας άσος αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην 11άδα και στα άλλα δύο παιχνίδια που ακολουθούν.

Με δεδομένο ότι αναβλήθηκε το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Λιντς την προσεχή Κυριακή (26/12), ο Ρόμπερτσον δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής τόσο στο εκτός έδρας ματς της Λίβερπουλ με την Λέστερ στις 28 Δεκεμβρίου, όσο και σε αυτό με την Τσέλσι στο Λονδίνο στις 2 Ιανουαρίου.

Έτσι, ο Τσιμίκας αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας του, με την Λίβερπουλ να ψάχνει μόνο τη νίκη απέναντι σε «αλεπούδες» και «μπλε» στη μάχη που δίνει για να «πιάσει» την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.