La Liga: Προέλαση Ρεάλ με διπλό στο Μπιλμπάο, νέα «σφαλιάρα» η Ατλέτικο στη Γρανάδα (βαθμολογία)

Η Γρανάδα κέρδισε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης σε εξ αναβολής ματς της 9ης αγωνιστικής της La Liga και υποχρέωσε τους πρωταθλητές στην τέταρτη σερί τους ήττα στον θεσμό. Σε άλλο εξ αναβολής παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε και στο Μπιλμπάο και προελαύνει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

La Liga: Προέλαση Ρεάλ με διπλό στο Μπιλμπάο, νέα «σφαλιάρα» η Ατλέτικο στη Γρανάδα (βαθμολογία)

Τελειωμό δεν έχει ο αγωνιστικό κατήφορος της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν 2-1 από την Γρανάδα σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της La Liga και συμπλήρωσαν πλέον τέσσερις σερί ήττες στην κατηγορία.

Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τους πρωταθλητές στο -14 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αντίθετα η Γρανάδα με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης με το τέρμα που σημείωσε ο Ζοάο Φέλιξ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη…

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 17’ με το τέρμα που σημείωσε ο Ντάρβιν Ματσίς και στο 61’ πέτυχαν και την ανατροπή με τον Μολίνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε να φτάσει έστω στην ισοφάριση και μοιραία δεν αποσόβησε μία ακόμα ήττα της στον θεσμό που την κράτησε εκτός πρώτης τετράδας στην κατάταξη.

Αυτή είναι η πρώτη φορά επί εποχής Ντιέγκο Σιμεόνε που η Ατλέτικο καταγράφει τέσσερις συνεχόμενες ήττες, καθώς η προηγούμενη ήταν το 2011 με προπονητή τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Στο δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι της ημέρας, η έτερη εκπρόσωπος της Μαδρίτης δεν ακολούθησε το παράδειγμα των «κολτσονέρος». Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε και στο Μπιλμπάο και συνέχισε την προέλασή της στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκτοξεύοντας πλέον τη διαφορά από τη δεύτερη Σεβίλλη στο +8.

Οι «μερένγκες» ουσιαστικά καθάρισαν το ματς από πολύ νωρίς με πρωταγωνιστή -ποιον άλλον- τον μόνιμο σκόρερ τους φέτος Καρίμ Μπενεζμά. Ο Γάλλος διεθνής βρήκε δις δίχτυα μέσα σε ένα τρίλεπτο (4'-7'), με τη γηπεδούχο Αθλέτικ απλά να μειώνει με τον Σανσέτ αλλά να μην καταφέρνει κάτι παραπάνω μέχρι το φινάλε της συνάντησης.

Οι εξ αναβολής αναμετρήσεις της Τετάρτης:

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(17' Ματσίς, 61' Μολίνα - 2' Ζοάο Φέλιξ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(10' Σανσέτ - 4', 7' Μπενζεμά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ