Serie A: Φινάλε στο 2021 με νίκη για την Ίντερ, η Σπέτσια σόκαρε την Νάπολι (highlights)

Η Ίντερ έφτασε τις επτά σερί νίκες στο Καμπιονάτο με το 1-0 επί της Τορίνο στην 19η αγωνιστική και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο 2021. Η Σπέτσια σόκαρε την Νάπολι, κερδίζοντας μέσα στο «Σαν Πάολο» 1-0. Η Μίλαν πέρασε εύκολα από το Έμπολι (2-4) και έμεινε μόνη στη δεύτερη θέση.  Η Αταλάντα κυριάρχησε, αλλά η γηπεδούχος Τζένοα κράτησε καθαρή εστία (0-0). Ανεβαίνει διαρκώς η Γιουβέντους (2-0 την Κάλιαρι)

Serie A: Φινάλε στο 2021 με νίκη για την Ίντερ, η Σπέτσια σόκαρε την Νάπολι (highlights)

Με νίκη ολοκλήρωσε η Ίντερ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μέσα στο 2021 και ο καινούργιος χρόνος θα την βρει σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie Α. Στην 19η αγωνιστική του Καμπιονάτο οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν το έβδομο σερί τους τρίποντο στον θεσμό με 1-0 επί της Τορίνο, ενώ, συνάμα, διεύρυναν και στα 11 παιχνίδια το αήττητό τους στην κατηγορία. Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πέτυχε ο Ντάμφρις (30’).

Στη δεύτερη θέση έμεινε μόνη η Μίλαν, η οποία πέρασε θριαμβευτικά από την έδρα της Έμπολι (2-4), βάζοντας παράλληλα στοπ στο αρνητικό σερί δύο αγώνα δίχως νίκη.

Σοκ για την Νάπολι, η οποία επιβεβαίωσε πως διάγει περίοδο ντεφορμαρίσματος, μετρώντας τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια. Αυτήν την φορά την ζημιά και μάλιστα στο Σαν Πάολο την έκανε η Σπέτσια (0-1) που δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Πέραν αυτών, η Ρόμα έχασε πολύτιμους πόντους κόντρα στην Σαμπντόρια και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την αντίπαλό της, ενώ χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι ανάμεσα στην Βερόνα και την Φιορεντίνα (1-1).

Τη δεύτερη σερί της νίκη στη Serie A πανηγύρισε η Λάτσιο και πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Οι «λατσιάλι» επιβλήθηκαν 3-1 της Βενέτσια στη Βενετία για την 19η αγωνιστική και ολοκλήρωσαν με ένα ακόμα τρίποντο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις μέσα στο 2021.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Πατίτο Ροντρίγκες (3’), Ατσέρμπι (48’) και Λουίς Αλμπέρτο (95’). Για την Βενέτσια, που ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τάνερ Τέσμαν (91’), είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φραντσέσκο Φόρτε (30’).

Στο μεταξύ, στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Μπολόνια, καθώς μετά από τρεις σερί ήττες στις προηγούμενες αναμετρήσεις της στον θεσμό κέρδισε 3-0 τη Σασουόλο. Με τα τέρματα των Ορσολίνι (36’) και Άαρον Χίκεϊ (44’) οι «ροσομπλού» προηγήθηκαν 0-2 στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ο Φεντερίκο Σανταντέρ διαμόρφωσε (στο 94’) το τελικό σκορ.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Σε μαγική εικόνα εξελίχθηκε το ματς της Αταλάντα στην Γένοβα κόντρα στην τοπική Τζένοα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, ήταν καταιγιστική, σφυροκόπησε την γηπεδούχο, είχε 12 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει έστω ένα γκολ και να πάρει την νίκη που δικαιούταν και έμεινε στην λευκή ισοπαλία (0-0). Αυτή που βόλευε την Τζένοα, η οποία έπειτα από τέσσερις σερί ήττες πήρε τον πόντο και μαζί ψυχολογία για να παλέψει για την παραμονή στην Σέριε Α.

Η Γιουβέντους συνέχισε την ανοδική πορεία της, καθώς επικράτησε ίο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ κόντρα στην Κάλιαρι (2-0). Μία ακόμα πληθωρική εμφάνιση για την «Γηραιά Κυρία», που μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς, ανέβηκε στην πέμπτη θέση και κοιτάζει όλο και ψηλότερα.

Το παιχνίδι Ουντινέζε - Σαλερνιτάνα δεν διεξήχθη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μετέβησαν στο Ούντινε επειδή τους είχε απαγορευτεί από τις αρχές του Σαλέρνο να ταξιδέψουν λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν στην ομάδα. Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Τα πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (21/12)
Τζένοα – Αταλάντα 0-0


Γιουβέντους – Κάλιαρι 2-0
(40’ Κιν, 83’ Μπερναντέσκι)


Ουντινέζε – Σαλερνιτάνα ΑΝΑΒΟΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ (22/12)
Σασουόλο – Μπολόνια 0-3

(36’ Ορσολίνι, 44’ Χίκεϊ, 94’ Σανταντέρ)

Βενέτσια – Λάτσιο 1-3

(30’ Φόρτε – 3’ Π. Ροντρίγκες, 48’ Ατσέρμπι, 91’ Τέσμαν)


Βερόνα – Φιορεντίνα 1-1

(17' Λασάνια - 81' Καστροβίλι)

Ίντερ – Τορίνο 1-0

(30' Ντάμφρις)

Ρόμα – Σαμπντόρια 1-1

(72' Σομουρόντοφ - 80' Γκαμπιαντίνι)

Έμπολι – Μίλαν 2-4
(17' Μπαϊράμι, 84' Πιναμόντι-12', 42' Κεσιέ, 62' Φλορέντσι, 69' Ερνάντεζ)

Νάπολι – Σπέτσια 0-1
(38' αυτογκόλ Ζεσούς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ