Στον… αέρα το Κόπα Άφρικα

Ακόμη δεν είναι σίγουρο πως θα διεξαχθεί το Κόπα Άφρικα, ενώ στον Ολυμπιακό παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Στον… αέρα το Κόπα Άφρικα

Η είδηση πως ο Μαντί Καμαρά δεν κλήθηκε στην αποστολή της εθνικής Γουινέας έγινε δεκτή με χαμόγελα στον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός χαφ δεν είναι στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή για το Κόπα Άφρικα, το οποίο ωστόσο παραμένει στον… αέρα.

Ακόμη κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα διεξαχθεί η διοργάνωση στα γήπεδα του Καμερούν. Η ECA συνεχίζει να κάνει ενέργειες προκειμένου να ματαιωθεί το Κόπα Άφρικα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τελική απόφαση θα παρθεί την Τετάρτη.

Η αφρικανική ομοσπονδία δεν το συζητάει καν να μη διεξαχθεί η διοργάνωση, αλλά απ' ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Οι σύλλογοι της ECA αντιδρούν διότι από την ομοσπονδία δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία.

Στο Καμερούν όπου θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάρα πολύ χαμηλό. Μόλις το 2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ την ίδια ώρα η μετάλλαξη "Όμικρον" εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι εξελίξεις για το Κόπα Άφρικα φυσικά και απασχολούν τον Ολυμπιακό που τις παρακολουθεί στενά. Μπορεί ο Μαντί Καμαρά να μην πηγαίνει τελικά στα γήπεδα του Καμερούν, αλλά έχει αρκετούς παίκτες που θα πρέπει να ταξιδέψουν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σισέ, Ροντρίγκες, Κούντε και Αγκιμπού Καμαρά είναι δεδομένο πως θα βρεθούν στο Κύπελλο Εθνών εάν αυτό τελικά διεξαχθεί. Και στον Πειραιά περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις.