Ο Ρονάλντο αγόρασε (και) την Κρουζέιρο (vid)

Μετά την Ρεάλ Βαγιαδολίδ ο θρύλος της Βραζιλίας Ρονάλντο απέκτησε και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Κρουζέιρο, στην οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1993.

Ο Ρονάλντο αγόρασε (και) την Κρουζέιρο (vid)

Στα χέρια του Ρονάλντο πέρασε πλέον και το πλειοψηφικό πακέτων των μετοχών της Κρουζέιρο.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας είχε αποκτήσει το 2018 το 51% των μετοχών της ισπανικής Ρεάλ Βαγιαδολίδ έναντι του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο, πλέον, αγόρασε και την Κρουζέιρο, στην οποία είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1993.

Ο σύλλογος αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του από την μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος της Βραζιλίας το 2019. Για τις μετοχές ενδιαφέρον είχε δείξει και η «Fenway Sports Group» που μεταξύ άλλων κατέχει και τη Λίβερπουλ, ωστόσο ο Ρονάλντο ήταν τελικά αυτός που πήρε τις μετοχές έναντι του ποσού των 63ων εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε τη συμφωνία. Έχω πολλά να δώσω πίσω στην Κρουζέιρο και φέρω την ομάδα πίσω εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ζήτησα από τους οπαδούς να επανασυνδεθούν με την ομάδα, να πηγαίνουν στο γήπεδο, διότι θα χρειαστούμε πολλή δύναμη και ενότητα», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Ρονάλντο.