La Liga: Χτίζει σερί και βλέπει τετράδα η Βαλένθια (2-4)

Η Βαλένθια επικράτησε 4-3 της Λεβάντε στο τοπικό ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στη La Liga, πανηγύρισε 3η διαδοχική νίκη και πλησίασε αισθητά τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

La Liga: Χτίζει σερί και βλέπει τετράδα η Βαλένθια (2-4)

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ (2-0), η Βαλένθια με μπροστάρηδες τους Γκέδες και Σολέρ που σκόραραν δις, επικράτησε 4-3 της Λεβάντε στο τοπικό ντέρμπι και κάνει όνειρα.... τετράδας. Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη για τις «νυχτερίδες» που βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Από την άλλη η Λεβάντε, παρέμεινε κολλημένη στην τελευταία θέση χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά του τριπόντου!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19/12)

Η Κάντιθ σταμάτησε το σερί 10 νικών της Ρεάλ, αφού πήρε βαθμό (0-0) μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Ρεάλ είχε 34 τελικές αλλά δεν σκόραρε και έτσι άφησε δυο βαθμούς απέναντι στην προτελευταία Κάντιθ.

Μάταια ήλπιζε η Μπέτις στην πέμπτη σερί της νίκη στην La Liga ώστε να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά που την χωρίζει από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε «φρένο» στις βλέψεις των Ανδαλουσιάνους και τους νίκησε 3-2 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο «Σαν Μαμές» για την 18η αγωνιστική.

Οι Βάσκοι, που μετρούσαν οκτώ ματς χωρίς νίκη στην κατηγορία, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης με τον Ινάκι Ουίλιαμς (1-0) και παρότι η Μπέτις πέτυχε την ανατροπή (1-2) με τους Χουάνμι (6’) και Φεκίρ (52’), εν συνεχεία οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ και πήραν το τρίποντο. Ο Ουίλιαμς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ (72’) ισοφάρισε σε 2-2 και στο 89’ ο Ντε Μάρκος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για τη Μπιλμπάο, η οποία πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις στην κατάταξη.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Χόρχε Μολίνα, ο οποίος έκανε χατ τρικ, η Γρανάδα νίκησε 4-1 τη Μαγιόρκα. Ο 39χρονος φορ άνοιξε το σκορ στο 20’ αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Ντάνι Ροντρίγκες ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μολίνα ήταν εκείνος που στην επανάληψη έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Γρανάδα (2-1) και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε τη νίκη. Ο Πουέρτας στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σπουδαία νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγύρισε η Σεβίλλη και συνεχίζει να κυνηγάει την πρωτοπόρο Ρεάλ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στην 18η αγωνιστική, οι Ανδαλουσιάνοι κέρδισαν 2-1 τους «ροχιμπλάνκος» και μείωσαν στους πέντε πόντους την διαφορά τους από τους «μερένχες». Αντίθετα, η πρωταθλήτρια Ατλέτικο με αυτή την δεύτερη ήττα της έμεινε εκτός πρώτης τετράδας, αλλά και στο -13 από την συμπολίτισσά της.

Το σκορ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» άνοιξε ο Ράκιτιτς μόλις στο έβδομο λεπτό της συνάντησης, αλλά στο 33’ η Ατλέτικο «απάντησε» με τον Φελίπε (1-1). Στην επανάληψη παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες οι γηπεδούχοι ήταν τελικοί αυτοί που βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα, με τον Οκάμπος να σκοράρει στο 88’ και να χαρίζει το τρίποντο στους Ανδαλουσιάνους (2-1).

Σημειώνεται ότι το «Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν» επισκέφθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας και παρακολούθησε από κοντά το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πήγε να την πατήσει αλλά τελικά γλίτωσε – ένα ακόμη – κάζο η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 3-2 της Έλτσε στο «Καμπ Νόου» και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Με αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Τσάβι πλησίασε τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη, η Έλτσε που σκόραρε στην έδρα της Μπάρτσα ύστερα από 43 χρόνια, έχασε μοναδική ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις χαμηλές θέσεις.

Ο Τζιούτγκλα στο 16΄άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα», με τον Γκάβι στο 19’ να διπλασιάζει τα τέρματα. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα πήγε με προβάδισμα δυο τερμάτων, με την Έλτσε να παίρνει τα πάνω της στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μορέντε στο 62ο λεπτό μείωσε σε 2-1, με τον Μίγια ένα λεπτό μόλις αργότερα να φέρνει το ματς στα ίσα κάνοντας το 2-2! Οι «μπλαουγκράνα» δεν ήταν και πολύ καλοί στο δεύτερο μέρος, ωστόσο κατάφεραν να βρουν τη νίκη στα τελευταία λεπτά με τον Νίκο στο 85’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Στα τρίποντα επέστρεψε η Ράγιο Βαγιεκάνο νικώντας, στη Μαδρίτη, στο πρώτο, χρονικά, ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 18ης αγωνιστικής της La Liga την Αλαβές, με σκορ 2-0.

Αποτέλεσμα που την έφερε στην βαθμολογία του πρωταθλήματος εν αναμονή των υπολοίπων αποτελεσμάτων της αγωνιστικής.

Οι «πρωτευουσιάνοι» καθάρισαν το ματς φτάνοντας στο τελικό αποτέλεσμα πριν το ημίωρο με τους Σέρχι Γκουαρντιόλα και Κατένα.

Έτσι άφησε (τέταρτη από το τέλος και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη) για 5ο αγώνα χωρίς επιτυχία (2 ισ. - 3 ήττες).

Το ματς της Παρασκευής

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά ...81 μέρες (σ. από τις 27/09) είχε να κερδίσει στο «Μπαλαϊδος» η Θέλτα και το πέτυχε κόντρα στην Εσπανιόλ στο εναρκτήριο ματς της 18ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι Γαλιθιάνοι προηγήθηκαν νωρίς (3') με τον Σάντι Μίνα που έβαλε την ομάδα του στην θέση του οδηγού.

Δύο ακόμα τέρματα στο δεύτερο μέρος (των Άσπας και Σουάρεθ ) «κλείδωσαν» την πρώτη νίκη των «Κελτών» μετά από δύο άγονες (1ισ. - 1 ήττα) αγωνιστικές, με τους φιλοξενούμενους να αρκούνται στο γκολ της... τιμής στο 90'+2' με τον Μορόν.

Έτσι, η Θέλτα ανέβηκε στη 12η θέση και τους 20 βαθμούς, ούσα στο -3 από την 9η αντίπαλο της.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/12

Θέλτα-Εσπανιόλ 3-0
(3' Μίνα, 47' Άσπας, 82' Σουάρεθ - 90'+2' Μορόν)

Σάββατο 18/12
Ράγιο Βαγιεκάνο-Αλαβές 2-0

(19' Σέρχι Γκουαρντιόλα, 26' Κατένα)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 1-3
(32’ Ισάκ - 38’, 69’ Μορένο, 96' Τσουκουέζε)

Μπαρτσελόνα-Έλτσε 3-2
(16’ Τζουτγκλά, 19’ Γκάβι, 85’ Νίκο– 62’ Μορέντε, 63’)

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(7' Ράκιτιτς, 88' Οκάμπος - 33' Φελίπε)


Κυριακή 19/12

Γρανάδα-Μαγιόρκα 4-1

(20', 61', 91' Μολίνα, 96' Πουέρτας - 24' Ροντρίγκες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπέτις 3-2

(2’ και 72’ Ουίλιαμς, 89’ Ντε Μάρκος – 6’ Χουάνμι, 52’ Φεκίρ)

Χετάφε-Οσασούνα 1-0

(93' Ποβέντα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Κάντιθ 0-0


Δευτέρα 20/12

Λεβάντε-Βαλένθια 3-4

(21' Καμπάνια, 24' Μάρτι, 92' Μπάρδι -44' 85' Γκέδες, 50', 72' Σολέρ )

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ