Ντεσάμπ: «Άλλα δέκα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην Ιστορία της εθνικής Γαλλίας. Υπό τις οδηγίες του «DD», οι «πετεινοί» κατέκτησαν το Μουντιάλ του 2018 και το Nations League του 2021, ενώ παραμένουν σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια, στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης που διατηρεί η FIFA.

Ντεσάμπ: «Άλλα δέκα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο»

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το 2022 να είναι η τελευταία χρονιά του 53χρονου προπονητή στην τεχνική ηγεσία των «τρικολόρ».

Κι΄ αυτό, δεδομένου ότι το συμβόλαιο του με την γαλλική ομοσπονδία, ολοκληρώνεται μετά το τέλος του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί τον επόμενο χειμώνα (21/11-18/12) στο Κατάρ.

Ο έμπειρος τεχνικός, αποκάλυψε ότι μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, δέχθηκε αρκετές προτάσεις τις οποίες και απέρριψε, ενώ αναφερόμενος στο μέλλον του, σχολίασε: «Το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο τελειώνει τον Δεκέμβριο και σε καμία περίπτωση δεν νιώθω κάποια φθορά ως προπονητής.

Εάν μπορούσα να κάνω για άλλα δέκα χρόνια, αυτό που βιώνω σήμερα, θα ήταν ιδανικό. Γιατί αυτό είναι το κορυφαίο επίπεδο και αυτό, είναι το μόνο που μου αρέσει. Ξέρω πολύ καλά ότι θα σταματήσει κάποια ημέρα, θα μπορούσε να ήταν το 2013, το 2016 ή ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, το 2022, το τηλέφωνό μου, θα είναι στην... αθόρυβη λειτουργία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ