Χαλίλχοτζιτς: «Οι ομάδες της Ευρώπης εκβιάζουν Αφρικανούς παίκτες να μην πάνε στο Copa Africa»

Ο εκλέκτορας του Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς κατήγγειλε ότι Ευρωπαϊκές ομάδες απειλούν κι εκβιάζουν Αφρικανούς ποδοσφαιριστές ούτως ώστε να να μην συμμετέχουν στο Κόπα Άφρικα του Καμερούν (09/01-06/02/2022).

Χαλίλχοτζιτς: «Οι ομάδες της Ευρώπης εκβιάζουν Αφρικανούς παίκτες να μην πάνε στο Copa Africa»

Συνεχίζεται η φιλολογία σχετικά με τη διεξαγωγή ή μη του Κόπα Άφρικα, στο Καμερούν, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Μαρόκο, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, να βάζει...φωτιά αφού κατηγόρησε, ευθέως, τα ευρωπαϊκά κλαμπ για τακτικές εκβιασμού και απειλές προς τους Αφρικανούς διεθνείς τους, ώστε να μην δώσουν το παρών στο επερχόμενο Κύπελλο Εθνών της «Μαύρης ηπείρου» (09/01-06/02/2022).

Το Καμερούν και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Σαμουέλ Ετό, προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, κόντρα στο εφιαλτικό σκηνικό του Covid-19, του εμφυλίου και της χολέρας που πλήττει τη χώρα.

Τα ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές πιέζουν για να αποφύγουν το ρίσκο της συμμετοχής.

Το «πρέσινγκ» αυτό ήρθε να κατακρίνει ο Βόσνιος τεχνικός που μίλησε για απειλές έως κι εκβιασμούς των ομάδων προς τους Αφρικανούς διεθνείς:

«Με την παρούσα υγειονομική κατάσταση, γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και δύσκολο να αρχίσει το τουρνουά. Υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα, θα γίνει ή όχι; Μέχρι στιγμής, είναι μια μεγάλη μάχη επιρροής. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το παρών στην εθνική ομάδα, αλλά όλοι οι σύλλογοι κάνουν τα πάντα για να μην επιτραπεί η συμμετοχή τους. Κάποιοι απειλούν παίκτες, τους εκβιάζουν λέγοντας ότι θα χάσουν τη θέση τους ή θα πάρουν μεταγραφή.

Κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι μεγάλο το πρόβλημα για τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Από την πλευρά μου, αν ένας παίκτης δεν ενταχθεί στην αποστολή, αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτει αφοσίωση στην εθνική ομάδα. Αρνούμαι να βάλω στην ομάδα έναν παίκτη που αρνείται να έρθει, ακόμη κι αν αντιμετωπίζει απειλή από τον σύλλογό του. Αν δεν μπορεί, ας πει αντίο στην εθνική ομάδα»