Premier League: Στον... πόντο η Λίβερπουλ, με ρεκόρ ! Γκέλαρε η Τσέλσι (highlights)

Η Λίβερπουλ ανέτρεψε σε τέσσερα λεπτά το σκορ κόντρα στην Νιούκαστλ (3-1) και μείωσε στον πόντο την απόσταση από την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι. Η Τσέλσι γκέλαρε κόντρα στην Έβερτον (1-1) και έχασε έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο. Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο λονδρέζικιο ντέρμπι με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ (2-0) στο «Έμιρεϊτς» για την 17ηαγωνιστική της Premier League. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία

Premier League: Στον... πόντο η Λίβερπουλ, με ρεκόρ ! Γκέλαρε η Τσέλσι (highlights)

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε με ανατροπή 3-1 της Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και όχι μόνο παρέμεινε στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, αλλά κατέγραψε και δύο ιστορικά ρεκόρ !

Με το τρίποντο αυτό οι «κόκκινοι» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που έφτασαν τις 2.000 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, ενώ, παράλληλα, βρήκαν δίχτυα για 32ο συνεχόμενο ματς σε όλες τις διοργανώσεις, καταρρίπτοντας έτσι την επίδοση των 31 ματς που κατέγραψε η ίδια από τον Απρίλη του 1957 ως τον Γενάρη του 1958 ! Εκτός αυτών, την τιμητική του είχε και ο προπονητής Γιούγκεν Κλοπ, καθώς συμπλήρωσε 150 νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αντίθετα, η Τσέλσι έχασε έδαφος στην κατηγορία. Οι λονδρέζοι έμειναν στο 1-1 με την Έβερτον στο Λονδίνο και έμειναν στο -4 από την πρωτοπόρο Σίτι. Ο Μάουντ άνοιξε το σκορ στο 70’, αλλά στο 74’ οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τον Μπραντγουέιτ.

ΤΕΤΑΡΤΗ (16/12)

Η Άρσεναλ καθάρισε 2-0 τη συμπολίτισσά της Γουέστ Χαμ και μπήκε στην τετράδα. Το σκορ για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα άνοιξε ο Μαρτινέλι (48’), ενώ στο 69’ ο Λακαζέτ αν και κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κούφαλ (σ. που αποβλήθηκε) δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 87’ ο Εμίλ Σμιθ Ρόου.

Η Γουλβς επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα (σ. 2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες). Οι «λύκοι» επιβλήθηκαν 1-0 της Μπράιτον με γκολ του Σάις στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’) και αναπτέρωσαν το ηθικό τους ενόψει του αγώνα με την Τσέλσι την Κυριακή στο «Μολινό».

Τέλος, Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 και μοιράστηκαν τον πόντο, με τους «αγίους» να μένουν έτσι χωρίς νίκη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Χορταστικό παιχνίδι με 4 γκολ αλλά καμία ομάδα δεν χάρηκε στο φινάλε.

ΤΡΙΤΗ (15/12)

Κονσέρτο για ...πολυβόλα ήταν η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Λιντς.

Οι πρωταθλητές και πρωτοπόροι της Premier League του Γκουαρντιόλα συνέτριψαν τα ...δύσμοιρα «παγώνια» του Μπιέλσα με με το εκκωφαντικό 7-0 και όχι μόνο πέτυχαν την 7η διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα, όχι μόνο αποσπάστηκαν 4 και 5 βαθμούς από Λίβερπουλ και Τσέλσι, αντίστοιχα, που τους καταδιώκουν, αλλά πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη του μετά τον Σεπτέμβρη του 2019 (σ. το 8-0 επί της Γουότφορντ).

Παράλληλα οι «σίτιζενς» έφτασαν τις 33 νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Λίβερπουλ του Πέισλι από το 1982.

Για την Λιντς ήταν η 2η διαδοχική ήττα και ο τρίτος αγώνας που δεν κέρδισε, μ΄αποτέλεσμα να είναι μόνο 5 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη.

Νωρίτερα η Άστον Βίλα του Τζέραρντ, επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας στο Νόριτς τα τοπικά «καναρίνια» 2-0.

Από ένα γκολ ανά ημίχρονο οι «βίλανς» υποχρέωσαν σε 2η σερί ήττα τους αντιπάλους τους που μετράνε 4 αγωνιστικές (συν 2 ισοπαλίες) δίχως επιτυχία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Τρίτη (14/12)

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αναβολή)

Νόριτς-Άστον Βίλα 0-2
(34' Ράμσεϊ, 87' Γουότκινς)

Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 7-0
(8' Φόντεν, 13' Γκρίλιες, 32', 62' Ντε Μπρούινε, 49' Μαχρέζ, 74' Στόουνς, 78' Ακέ)

Τετάρτη (15/12)

Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-2

(2' Ζαχά, 65' Αγιού - 32' Γουόρντ, 36' Μπρόγια)

Μπέρνλι-Γουότφορντ ΑΝΑΒΟΛΗ

Μπράιτον-Γουλβς 0-1

(45'+1' Σάις)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0

(48' Μαρτινέλι, 87' Εμίλ Σμιθ Ρόου)

Πέμπτη (16/12)

Λέστερ-Τότεναμ ΑΝΑΒΟΛΗ

Τσέλσι-Έβερτον 1-1

(70' Μάουντ-74 Μπράντγουεϊτ)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-1

(21' Ζότα, 25' Σαλάχ, 87' Αλεξάντερ Άρνολντ-7' Σέλβεϊ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ