La Liga: «Σπάει ταμεία» η νέα συμφωνία!

Η ισπανική λίγκα συμφώνησε για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της αντί του ποσού των 5 δις ευρώ για πέντε χρόνια

La Liga: «Σπάει ταμεία» η νέα συμφωνία!

Σε μια εκπληκτική συμφωνία έφτασε η ισπανική λίγκα για την εκμετάλλευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος τα επόμενα πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα η La Liga κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των εγχώριων τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τα επόμενα πέντε χρόνια στις εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών Movistar και DAZN, έναντι 4,95 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση ήρθε σήμερα (13/12) από τη διοργανώτρια αρχή των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το ποσό της συμφωνίας αποτελεί ρεκόρ για το ισπανικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο τηλεοπτικό συμβόλαιο της λίγκας, που υπεγράφη με την Telefonica το 2018, ήταν τριετές συμβόλαιο ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η παραπάνω συμφωνία ήρθε λίγα 24ωρα μετά την έγκριση απ’ τους ισπανικούς συλλόγους την περασμένη Παρασκευή (10/12) μιας επένδυσης 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ιδιωτικό επενδυτικό fund CVC Capital Partners, μολονότι τέσσερις σύλλογοι -συμπεριλαμβανομένων των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης- ψήφισαν κατά.

Η συμφωνία «La Liga Boost», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη συνεργασία, θα δώσει στην CVC μερίδιο 8,2% σε μια νέα εταιρεία, που θα έχει έσοδα από τη μετάδοση της LaLiga και τα χορηγικά δικαιώματα.