Premier League: Δύσκολες νίκες για Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ (1-0), τρίποντο στο 94’ η Τσέλσι (Hls)

Η Λίβερπουλ με πέναλτι του Σαλάχ νίκησε 1-0 την Άστον Βίλα στην επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ ως αντίπαλος στο «Άνφιλντ», ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο «λύγισε» τη Νόριτς (0-1). Ο Ζορζίνιο λύτρωσε την Τσέλσι στο 94’, 3-2 τη Λιντς. Με γκολ από την άσπρη βούλα του Ραχίμ Στέρλινγκ η πρωτοπόρος της Premier League Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Γουλβς (1-0) στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 16ης αγωνιστικής. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς κι η βαθμολογία.

Premier League: Δύσκολες νίκες για Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ (1-0), τρίποντο στο 94’ η Τσέλσι (Hls)

Στην κορυφή της Premier League θα βρει και το πέρας της 16ης αγωνιστικής την Μάντσεστερ Σίτι, αφού επικράτησε, στο εναρκτήριο ματς του σαββατιάτικου προγράμματος της Γουλβς.

1-0 νίκησαν οι «Πολίτες» τους «λύκους» με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να ...δαγκώνει για την ομάδα του Γκουαρντιόλα στο 66ο λεπτό.

Το έκανε από την άσπρη βούλα αξιοποιώντας ένα πέναλτι που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων (παρά την ετυμηγορία του VAR) σχετικά με το αν έκανε χέρι ο Μουτίνιο σε σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα.

Δεν ήταν οι πρώτες αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε αποβληθεί ο Ραούλ Χιμένεθ με δύο κίτρινες σε διάστημα δευτερολέπτων!

Ακόμη και με παίκτη παραπάνω μόνο με πέναλτι νικήθηκε ο Ζοσέ Σα που ήταν κυματοθραύστης στο ...μονότερμα των «σίτιζενς» που έφτασαν τα 6 σερί τρίποντα αυξάνοντας την πίεση προς Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Αντίθετα η Γουλβς έμεινε για 4ο ματς χωρίς γκολ (2 ισοπ. - 2 ήττες)...

Στο -1 από την πρωτοπόρο Σίτι συνεχίζει να βρίσκεται η Λίβερπουλ, που επιβλήθηκε 1-0 της Άστον Βίλα. Στο συγκεκριμένο ματς όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος ως τεχνικός πλέον των «χωριατών» στο «Άνφιλντ» και αποθεώθηκε από τους οπαδούς της πρώην ομάδα του, με τον ίδιο να ανταποδίδει το χειροκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγλος κατέχει την τρίτη θέση σε συμμετοχές στην ιστορία της Λίβερπουλ, έχοντας καταγράψει 710 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις από το 1998 ως το 2015. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κόκκινοι» δυσκολεύτηκαν κόντρα στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ, ωστόσο τη λύση έδωσε τελικά ο Σαλάχ στο 67’ που βρήκε δίχτυα με πέναλτι και οδήγησε τους γηπεδούχους στην πέμπτη σερί τους νίκη στην κατηγορία.

Με άγχος πανηγύρισε το τρίποντο και η Τσέλσι και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα της από την Γουέστ Χαμ στο λονδρέζικο της προηγούμενης αγωνιστικής. Οι «μπλε» αν και τα… χρειάστηκαν απέναντι στη Λιντς, τελικά κέρδισαν 3-2 τα «παγώνια» και παρέμειναν σε απόσταση «αναπνοής» από την Σίτι και την Λίβερπουλ. Η Λιντς άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ραφίνια (28’) πριν οι λονδρέζοι πετύχουν την ανατροπή με τους Μάουντ (42’) και Ζορζίνιο (58’ με πέναλτι) και παρότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 2-2 στο 83’ με τον Γκέλχαρντ, τελικά στο 94’ οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν νέο πέναλτι και ο Ζορζίνιο το μετέτρεψε σε γκολ για το 3-2.

Η Άρσεναλ άφησε πίσω της τις ήττες από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον και επιβλήθηκε 3-0 της Σαουθάμπτον. Λακαζέτ (21’), Όντεγκαρντ (27’) και Γκάμπριελ βρήκαν δίχτυα για τους «κανονιέρηδες», ενώ ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έμεινε εκτός αποστολής καθώς υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα.

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στη Νόριτς, τελικά πήρε το τρίποντο με 1-0 στην έδρα της αντιπάλου της με πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο (75'). Για τα «καναρίνια», που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ο Δημήτρης Γιαννούλης ξεκίνησε βασικός.

Το ματς της Παρασκευής

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Μπρέντφορντ. Αν και έχαναν μέχρι το 84ο λεπτό, οι «μέλισσες» βρήκαν τον τρόπο και επικράτησαν 2-1 της Γουότφορντ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στην Premier League.

Στο 24' ο Ντένις με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι. Στο 84' ο Γιάνσον απάντησε και έφερε το ματς στα ίσα με τον Εμπουεμό στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων να ολοκληρώνει την ανατροπή, όντας εύστοχος από τη λευκή βούλα.

Έτσι, η Μπρέντφορντ, μετά από δύο αγώνες χωρίς νίκη, ανέβηκε 9η. Την ίδια στιγμή η Γουότφορντ έμεινε για τέταρτο σερί ματς χωρίς πόντο και στη 17η θέση, οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το προφίλ της 16ης αγωνιστικής

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10/12)
Μπρέντφορντ – Γουότφορντ 2-1: 84’ Γιάνσον, 90+5’ Εμπουεμό – 24’ Ντενίς

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς 1-0
(66' πεν. Στέρλινγκ)


Άρσεναλ – Σαουθάπτον 3-0

(21' Λακαζέτ, 27' Όντεγκαρντ, 62' Γκάμπριελ)

Τσέλσι – Λιντς 3-2

(42' Μάουντ, 58' πέν. και 94' πέν. Ζορζίνιο - 28' πέν. Ραφίνια, 83' Γκέλχαρντ)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-0

(67' πέν. Σαλάχ)

Νόριτς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

(75' πέν. Κ. Ρονάλντο)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
16.00: Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ, Λέστερ – Νιουκάστλ
18.30: Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ