Μόντσι: «Δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που συνέβη με τον Μάλκομ»

Ο Μόντσι (τεχνικός διευθυντής της Ρόμα) με γραπτή δήλωση στην επίσημη σελίδα της ομάδας, αναφέρθηκε στην «αρπαγή του καλοκαιριού» του Μάλκομ από την Μπαρτσελόνα.
 

Μόντσι: «Δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που συνέβη με τον Μάλκομ»

Η Μπαρτσελόνα «έκλεψε» τον Μάλκομ από τη Ρόμα. Παρότι ο ιταλικός σύλλογος είχε βρεθεί μια... ανάσα από τον 21χρονο εξτρέμ, οι Καταλανοί κατέβαλλαν 4 εκατ. περισσότερα και τον πήραν την τελευταία στιγμή από τη Μπορντό! Ο Μόντσι με γραπτή του δήλωση στη σελίδα των Ρωμαίων, έσπευσε να εξηγήσει πως χάλασε η συμφωνία με τους Γιρονδίνους και τους «τζαλορόσι» και τη «σφήνα» των Καταλανών.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Μόντσι: "Είναι εύκολο να εξηγήσεις, αλλά δύσκολο να κατανοήσεις αυτό που συνέβη με τον Μάλκομ. Είναι ένας παίκτης που μας άρεσε από ποδοσφαιρική οπτική γωνία, είχε τα χαρακτηριστικά που ψάχναμε. Ξεκινήσαμε διαπραγμάτευση με την Μπορντό και τον παίκτη, μέσω του ατζέντη του, πριν από μία εβδομάδα. Μετά από τέσσερις ημέρες έντονων διαπραγματεύσεων, τη Δευτέρα το απόγευμα καταλήξαμε σε συμφωνία με τον ατζέντη, τον παίκτη και την Μπορντό.

Το deal είχε γίνει, εξασφαλίσαμε άδεια να ταξιδέψει ο παίκτης στη Ρώμη για τις ιατρικές εξετάσεις. Το πλάνο ήταν να φύγει στις 21:00 (ώρα Ιταλίας) και να φθάσει στις 23:00 (ώρα Ιταλίας), όλα είχαν διευθετηθεί και ήμασταν ήρεμοι.

Τριάντα λεπτά μετά τη συμφωνία με την Μπορντό, ο πρόεδρός τους, Στεφάν Μαρτέν, με κάλεσε να μου πει ότι υπήρχαν πολλές φήμες και θα ήταν καλύτερο να κάνει επίσημη δήλωση. Του είπα, ότι για εμάς δεν θα ήταν το ιδανικό. Αλλά, επέμεινε και τελικά έκαναν το Τweet με το οποίο ανακοίνωσαν τη συμφωνία.

Εξαιτίας αυτού, ακολουθήσαμε με την ίδια συμφωνία. Όλα είχαν γίνει, αλλά μία ώρα μετά την ανακοίνωση, υπήρχαν ενδείξεις για νέο ενδιαφέρον από την Μπαρτσελόνα. Είναι αλήθεια αυτό, μερικές μέρες πριν, είχα ενημερωθεί για το ενδιαφέρον πολλών ομάδων - ανάμεσά τους και της Μπαρτσελόνα - για τον Μάλκομ.

Γι' αυτό και κλείσαμε το deal όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γι' αυτό εξεπλάγην όταν ένας από τους εκπροσώπους του παίκτη με κάλεσε να μου πει ότι η Μπορντό ακύρωσε την άδεια που είχε χορηγήσει στον παίκτη για να ταξιδέψει στη Ρώμη.

Κάλεσα τον Μαρτέν και μου είπε ότι είχε μια πρόταση από την Μπαρτσελόνα που ήταν καλύτερη από τη δική μας και πως εάν δεν ανεβάζαμε την προσφορά μας, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε τον παίκτη. Του είπα ότι είχαμε συμφωνία, υπήρχε το deal, αλλά απάντησε ότι τίποτα δεν υπογράφηκε και παρά την ανταλλαγή μερικών εγγράφων, τίποτα δεν μπορούσε να γίνει.

Ενημέρωσα τον πρόεδρό μου, του είπα για την αλλαγή και μου έδωσε το "πράσινο φως' να προχωρήσω και να κάνω νέα πρόταση, καλύτερη από της Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν αντίθετο με την άποψή μου, αλλά επέμεινε και μου είπε: "Go for it".

Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Μπορντό και τους εκπροσώπους του Μάλκομ ότι η Ρόμα ήταν έτοιμη να κάνει καλύτερη πρόταση από την Μπαρτσελόνα. Ο πρόεδρος της Μπορντό μας είπε να τη στείλουμε επίσημα. Στις 23:00 (ώρα Ιταλίας) καταθέσαμε έγγραφο με την πρόταση που ο Παλότα ήθελε να κάνει.

Οι εκπρόσωποι του παίκτη κι ο πρόεδρος της Μπορντό μου είπαν ότι εάν υπήρχε συμφωνία, θα έδινε για την Τρίτη στον παίκτη την άδεια να ταξιδέψει στη Ρώμη. Το πρωί της Τρίτης μίλησα με τον ατζέντη του Μάλκομ, Φερνάντο Γκαρθία, ο οποίος είχε προγραμματισμένο ραντεβού με την Μπορντό για τις 12:00 προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι όλα ήταν Ok για ταξιδέψει ο παίκτης για τη Ρώμη.

Μετά τη συνάντηση, έμεινα έκπληκτος μαθαίνοντας από τους εκπροσώπους του παίκτη και την Μπορντό ότι ήθελαν νέα βελτιωμένη προσφορά, καθώς η Μπαρτσελόνα πίεζε για deal. Τους είπα αρκετά, γιατί δεν θέλαμε να μπούμε σε δημοπρασία.

Δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι και τη Δευτέρα μόλις βελτιώσαμε την πρότασή μας, λόγω της επιθυμίας του προέδρου μας. Έτσι, τελείωσαν όλα. Τώρα, στο κλαμπ θα κοιτάξουμε τις επιλογές μας και θα δούμε εάν θα κινηθούμε δικαστικά. Είναι αλήθεια ότι τίποτα δεν υπογράφηκε, αλλά πολλά μηνύματα ανταλλάχθηκαν με τους εκπροσώπους του παίκτη και τον πρόεδρό τους κι αυτά πρέπει τουλάχιστον ν' αξιολογηθούν.

Λυπάμαι για ο,τι συνέβη, αλλά πιστεύω ότι είχαμε πλήρη συμφωνία με την Μπορντό και ύστερα προσφέραμε περισσότερα για να ξανακάνουμε deal. Ο πρόεδρος Παλότα έλαβε την απόφαση να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόταση, αλλά η διαπραγμάτευση έγινε δημοπρασία και αποφασίσαμε ν' απέχουμε. Εάν κάποιος θέλει να έρθει στη Ρόμα καλώς, εάν όχι δεν τον θέλουμε ούτε εμείς. Θέλω να πω στους οπαδούς μας ότι δουλεύουμε σκληρά για να βρούμε έναν παίκτη που θέλει να έρθει στη Ρόμα κι ο οποίος είναι ίδιος ή καλύτερος του Μάλκομ".