Η ευκαιρία της Γιουνάιτεντ είναι τώρα!

Η επιλογή του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ικανή πράγματι να φέρει τις αλλαγές που ονειρεύονται διοίκηση και κόσμος της μεγάλης αγγλικής ομάδας.

Η ευκαιρία της Γιουνάιτεντ είναι τώρα!

Θετική ήταν η πρεμιέρα του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστω και με μη αναμενόμενο τρόπο, καθώς ο Φρεντ πέτυχε το πολύ ωραίο νικητήριο γκολ επί της Κρίσταλ Πάλας και κατά κάποιον τρόπο «απάντησε» στο δικό του σοβαρό λάθος εναντίον της Άρσεναλ όταν είχε… ανατρέψει τον Ντε Χέα και είχε δώσει το δικαίωμα στον Σμιθ-Ρόου για ένα πανεύκολο γκολ.

Κι αν δεν θεωρεί κανείς επιτυχημένο το ντεμπούτο του Γερμανού τεχνικού, αρκεί να θυμηθεί ότι η Γιουνάιτεντ είχε κάτι… χρόνια να νικήσει στο «Ολντ Τράφορντ» την προχθεσινή αντίπαλό της (έχοντας μάλιστα ισάριθμες ήττες την τελευταία διετία), ενώ αυτό το ματς ήταν το πρώτο εντός έδρας στη φετινή Premier League που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και σε γενικές γραμμές μακριά από κινδύνους.

Το στυλ που θέλει να επιβάλει ο Ράνγκνικ ως μάνατζερ και τεχνικός σύμβουλος είναι αυτό του επιθετικού πρέσινγκ και της γρήγορης ανάκτησης κοντά στην περιοχή, ούτως ώστε να βγαίνουν δεύτερες επιθέσεις και να προκαλείται πανικός στην αντίπαλη άμυνα. Σε κάποια διαστήματα η Γιουνάιτεντ έπαιξε σε αυτό το μοτίβο, το οποίο είχαμε δει σε απόλυτη εφαρμογή από τον 63χρονο τεχνικό όταν ήταν υπεύθυνος της Σάλτσμπουργκ και της Λειψίας.

Μετά το παιχνίδι διαπιστώσαμε και κάτι άλλο. Ο πολύ αυστηρός προπονητής διαθέτει πολύ έξυπνο τρόπο διαχείρισης της νέας κατάστασης. Ξέρει ότι δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή την άλλη μια ομάδα που έχει δεδομένα προβλήματα και αδυναμίες. Όμως έχει τον τρόπο του να «πουσάρει» τους παίκτες του για τον στόχο της βελτίωσης δίχως «μαστίγια». Στόχο στον οποίο πιστεύει πραγματικά. Θεωρεί δηλαδή ότι το υλικό που έχει τώρα στη διάθεσή του μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν. Κίνητρα πάντα υπάρχουν, τόσο στην Premier League όσο και στην Ευρώπη, αλλά αυτό που έχει σε προτεραιότητα ο Γερμανός είναι να πάρει όσα μπορεί περισσότερα από το ρόστερ του προτού έρθει η ώρα της αναμόρφωσής του είτε με ηχηρές και πολυδάπανες μεταγραφές είτε με επενδύσεις σε ταλέντα.

Πολύ έξυπνα, λοιπόν, μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθεια των παικτών του. Δεν θέλησε να προβεί στην παραμικρή αποδόμηση του παρελθόντος, αντιθέτως εξήρε τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και δήλωσε ικανοποιημένος για ό,τι «παρέλαβε» από την εποχή Σόλσκιερ. Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο (για τον οποίο υπήρχαν σενάρια ότι με οδηγία Ράνγκνικ είχε μείνει εκτός ενδεκάδας με την Τσέλσι), προχωρώντας ουσιαστικά σε αποθέωση του Πορτογάλου σταρ. Η πρόθεσή του να έχει με το μέρος του τον κορυφαίο επιθετικό του συλλόγου δεν είχε να κάνει με τυπικά εγκώμια αλλά έγινε επειδή πραγματικά αυτήν την περίοδο τον έχει ανάγκη.

Ο Ρονάλντο είχε δείξει και με την Άρσεναλ ότι μπορεί μόνος του να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα και ο νέος προπονητής δεν το παραγνωρίζει. Ο «προφέσορας» θα κριθεί στην πορεία του χρόνου και με βάση τόσο τα αποτελέσματα που σε τέτοιο επίπεδο πάντα παίζουν τον πρώτο ρόλο όσο και με τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της Γιουνάιτεντ. Τα λόγια σιγουριάς για την επιτυχία του από τους επιτυχημένους συμπατριώτες του, Κλοπ και Τούχελ, επίσης δεν αποτελούν κολακείες. Πρόκειται για μία επιλογή ικανή πράγματι να φέρει τις αλλαγές που ονειρεύονται διοίκηση και κόσμος της μεγάλης αγγλικής ομάδας.