La Liga: Νίκη εξάδας για τη Ράγιο, πέρασε από το Βίγκο η Βαλένθια

Με ανατροπή η Βαλένθια πέρασε από το Βίγκο επικρατώντας με σκορ 2-1 της Θέλτα, ενώ σημαντική νίκη πήρε και η Έλτσε. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Νίκη εξάδας για τη Ράγιο, πέρασε από το Βίγκο η Βαλένθια

Σπουδαίο διπλό πήρε η Βαλένθια που επικράτησε με σκορ 2-1 εκτός έδρας της Θέλτα. Η ομάδα του Βίγκο προηγήθηκε με τον Άσπας στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά οι "νυχτερίδες" ανέτρεψαν το σκορ και πήρε μία νίκησε που την έφερε έναν βαθμό πίσω από τη Μπαρτσελόνα.

Στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας πέρασε η Ράγιο Βαγιεκάνο μετά το νικηφόρο παιχνίδι που έδωσε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, με το οποίο ξεκίνησε η δράση της 16ης αγωνιστικής στη La Liga.

Η ομάδα της Μαδρίτης επιβλήθηκε 1-0 της Εσπανιόλ χάρη σε αυτογκόλ του Καμπρέρα στις αρχές του β' μέρους, για να βρεθεί έτσι στο +7 από την αντίπαλό της αλλά και στο +4 από την Μπαρτσελόνα.

Τα ματς του Σαββάτου 4/12

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την πρώτη της ήττα επί εποχής Τσάβι στο τιμόνι της, με την Ρεάλ Μπέτις να περνάει με 0-1 από το Καμπ Νου. Οι Καταλανοί πίεσαν από το πρώτο μέρος, χωρίς αποτέλεσμα κι ειδικά μετά την είσοδο του Ντεμπελέ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Χουάνμι βρήκε δίχτυα στο 79' σε υποδειγματική αντεπίθεση, αφού πρώτα οι «μπλαουγκράνα» (που μεσοβδόμαδα παίζουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον...) έχασαν ένα... τσουβάλι ευκαιρίες.

«Διπλό» και στη Μαδρίτη με την Μαγιόρκα να εκμεταλλευεται ότι η, πρωταθλήτρια, Ατλέτικο έχει ως προτεραιότητα την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League κερδίζοντας την 2-1 (με ανατροπή μάλιστα) στα ...χασομέρια!

Η ομάδα του Σιμεόνε κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι και το 80', έχοντας πάρει προβάδισμα με τον Κούνια στο 68' (ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Κορέα).

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν τρομερό τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά, ισοφάρισαν στο 80' με την κεφαλιά του Ρούσο, για να έρθει το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κούμπο έτρεξε σε αντεπίθεση το μισό γήπεδο, πλασάροντας τον Όμπλακ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «νησιωτών» στο πρωτάθλημα μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Σάβιτς και βρέθηκαν στο -10 από την κορυφή αφού η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε τον καλπασμό (6η σερί νίκη) σπάζοντας το εντός έδρας αήττητο της ...συνονόματης Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-0.

Μάλιστα η ομάδα του Αντσελότι, παρά τον τραυματισμό του Μπενζεμά, που αποχώρησε, βρήκε τις λύσεις με τον εξαιρετικό την τρέχουσα σεζόν Βινίσιους και τον αντικαταστάτη του Γάλλου Γιόβιτς που είχε και την ασίστ στον Βραζιλιάνο!

Πριν απ' όλα αυτά, ένα τέρμα του Αργεντινού Οκάμπος στο 16ο λεπτό έφτασε στην Σεβίλλη για να...βυθίσει το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 16ης αγωνιστικής της La Liga, που φιλοξενήθηκε στο «Πιθχουάν».

Oι Ανδαλουσιάνοι κερδίζοντας με το μίνιμουμ σκορ επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης κι ανέβηκαν 2οι (στο -8 από την κορυφή).

Αντίθετα η ομάδα του Έμερι (που έχασε σωρεία ευκαιριών...) ζευγάρωσε τις ήττες της μετά από την εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα και έχει έναν πόντο σε τρεις αγωνιστικές μ' αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το μέσον του βαθμολογικού πίνακα

Το ματς της Παρασκευής 3/12

Με την Γρανάδα να νικά 2-1 την Αλαβές σηκώθηκε η «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής της La Liga.

Oι Ανδαλουσιάνοι, του ενός πόντου τις προηγούμενες 3 αγωνιστικές, επιστρέφοντας στις επιτυχίες, μπόρεσαν ν' αναπνεύσουν βαθμολογικά αφού βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Προηγήθηκαν, όντες καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με τον Πουέρτας, ισοφαρίστηκαν στο 81' από ...απίθανο αυτογκόλ του Άμπραμ (που απέδωσε, προσωρινά δικαιοσύνη αφού οι Βάσκοι υπερείχαν στην επανάληψη), αλλά ο Αρίας πήρε το «ριμπάουντ» ενός δοκαριού του Άμπραμ (που προσπάθησε να εξιλεωθεί...) κι από κοντά έκρινε την αναμέτρηση 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90.

Για την ομάδα της Βιτορία ήταν 2η σερί ήττα κι έχει μόνο έναν πόντο συγκομιδής σε 3 αγωνιστικές.

Το προφίλ της 16ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/12

Γρανάδα - Ντεπορτίβο Αλαβές 2-1
(14' Πουέρτας, 86' Αρίας - 81' αυτ. Άμπραμ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12

Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 1-0
(16' Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μπέτις 0-1
(79' Χουάνμι)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 1-2
(68' Κούνια - 80' Ρούσο, 90'+1' Κούμπο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(47' Βινίσιους, 57' Γιόβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12

Ράγιο Βαγιεκάνο - Εσπανιόλ 1-0
(55' αυτ. Καμπρέρα)

Έλτσε - Κάντιθ 3-1

13' πεν. Τσάβες, 75' Μορέντε, 90+3 Χοάν - 90+1 Φερνάντες

Λεβάντε - Οσασούνα 0-0

Θέλτα Βίγκο - Βαλένθια 1-2

11' Άσπας - 19' Ντούρο, 53' Γκόμες

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12

Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ