Premier League: Με την... τρίτη ο Ριτσάρλισον. H Έβερτον κέρδισε την Άρσεναλ στο 92' (Highlights)

Δύο γκολ του Ριτσάρλισον ακυρώθηκαν με χρήση VAR, το τρίτο μέτρησε, πρόσθεσε και ένα ακόμα στις καθυστερήσεις ο Γκρέι και η Έβερτον νίκησε την Άρσεναλ (2-1). Στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 1-0 της Κρίσταλ Πάλας για την 15η αγωνιστική της Premier League. Άνετη νίκη για Τότεναμ, 3-0 τη Νόριτς.

Premier League: Με την... τρίτη ο Ριτσάρλισον. H Έβερτον κέρδισε την Άρσεναλ στο 92' (Highlights)

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική στην Premier League, η παραπαίουσα Έβερτον κέρδισε με επική ανατροπή (2-1) την Άρσεναλ. Δίχως να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με ωραίο βολέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή του Όντεργκααρντ, στο 44'.

Όσο για τους γηπεδούχους, αφού ακυρώθηκαν με χρήση VAR δύο γκολ του Ριτσαρλίσον (43', 57') και οι οπαδοί της άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο από το ημίωρο της συνάντησης βρήκαν τον τρόπο για να φθάσουν στην ανατροπή. Τελικά ο Βραζιλιάνος έβαλε και τρίτο τέρμα στο 80' που μέτρησε κανονικά, πρόσθεσε ένα ακόμα στις καθυστερήσεις ο Γκρέι και έτσι κέρδισαν (2-1) και έβαλαν στοπ σε αρνητικό σερί οκτώ αγώνων δίχως νίκη.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Ραλφ Ράνγκνικ την πορεία του στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο ντεμπούτο του Γερμανού προπονητή οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβλήθηκαν 1-0 της Κρίσταλ Πάλας στο «Ολντ Τράφορντ» για την 15η αγωνιστική της Premier League, χάρη στο γκολ του Φρεντ στο 77ο λεπτό της συνάντησης με εξαιρετικό πλασέ έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Το αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που η Γιουνάιτεντ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε ματς πρωταθλήματος στο «σπίτι» της από τον περασμένο Μάρτη και συγκεκριμένα από το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ (14/3).

Πέραν τούτου, η Τότεναμ πανηγύρισε την τρίτη σερί της νίκη στην κατηγορία, επικρατώντας 3-0 της Νόριτς στο Λονδίνο. Τα γκολ των «σπιρουνιών» σημείωσαν οι Λούκας Μόουρα (10’), Σάντσες (67’) και Σον (77’), ενώ για τα «καναρίνια» τόσο ο Δημήτρης Γιαννούλης όσο και ο Χρήστος Τζόλης έμειναν στον πάγκο.

Νωρίτερα, η Λιντς και Μπράντφορντ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Έλαντ Ρόουντ». «Χρυσός» σκόρερ για τα «παγώνια» ήταν ο Μπάμφορντ που βρήκε δίχτυα στο 95’ και αποσόβησε την ήττα για την ομάδα του.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Στην κορυφή της Premier League στρογγυλοκάθισε από το βράδυ του Σαββάτου η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη νίκη της στο Γουότφορντ με 3-1 αξιοποιώντας την ήττα της Τσέλσι από την Γουέστ Χαμ, νωρίς το απόγευμα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κυριάρχησε πλήρως ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 26 τελικές, εκ των οποίων οι 13 στον στόχο, αλλά και με το εντυπωσιακό 78%-22% κατοχής μπάλας!

Το σκορ άνοιξε ο Στέρλινγκ με κοντινή κεφαλιά, το 2-0 ήρθε με υπέροχο τελείωμα του Μπερνάρντο Σίλβα από εξαιρετικά δύσκολη γωνία.

Ο Πορτογάλος πέτυχε και δεύτερο εξαιρετικό τέρμα με τις «σφήκες» (που είναι τέταρτες από το τέλος στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη...) να πετυχαίνουν μόνο το γκολ της ...παρηγοριάς

Δεύτερη είναι πλέον η Λίβερπουλ, παρότι τα βρήκε ...σκούρα στο "Μολινό" κόντρα στη Γουλβς με τον Σα να κατεβάζει τα ρολά και να κρατάει όρθια την ομάδα του. Τελικά τη λύση έδωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οριγκί με ένα ωραίο γκολ και οι Reds εκμεταλλεύτηκαν (κι εκείνοι...) την ήττα της Τσέλσι

Τα "σφυριά" πήραν το Λονδρέζικο ντέρμπι και παραμένουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατεβάζοντας τρίτους τους «μπλε».

Το ματς έκρινε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Αρτούρ Μαζουακού με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς στο 87ο λεπτό.

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ που επικράτησε με σκορ 1-0 της Μπέρνλι, ενώ δραματικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Μπράιτον με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα…

Σάββατο 4/12

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 3-2

50' πεν. Λανζίνι, 56' Μπόουεν, 87' Μαζουακού - 29' Σίλβα, 44' Μουντ

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 1-0

40' Γουίλσον

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1

29' Μπρόχα - 90+8 Μαουπάι

Γουλβς-Λίβερπουλ 0-1

90+4 Οριγκί

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
74' Ερνάντεζ-4' Στέρλινγκ, 31', 63' Σίλβα

Κυριακή 5/12

Λιντς-Μπρέντφορντ 2-2

(27' Ρόμπερτς, 95’ Μπάμφορντ - 54' Μπαπτίστ, 61' Κανός)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-0

(77' Φρεντ)

Τότεναμ - Νόριτς 3-0

(10' Μόουρα, 67' Ν. Σάντσες, 77' Σον)

Άστον Βίλα-Λέστερ 2-1

(17', 54' Κονσά-14' Μπαρνς)

Δευτέρα 6/12

Έβερτον-Άρσεναλ 2-1

(80' Ριτσάρλισον, 92' Γκρέι-44' Όντεργκααρντ)

Η βαθμολογία