Φερέιρα: «Κατακτήσαμε ακόμα ένα βουνό, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία»

Ο Αμπέλ Φερέιρα με ανάρτησή του αποθέωσε την Παλμέιρας για τη δεύτερη σερί κατάκτηση του Copa Libertores, επικρατώντας αυτή τη φορά στον τελικό επί της Φλαμένγκο (2-1).

Φερέιρα: «Κατακτήσαμε ακόμα ένα βουνό, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία»

Η Παλμέιρας παρέμεινε στην κορυφή της λατινικής Αμερικής, κατακτώντας ξανά το Copa Libertores. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα επικράτησε στην παράσταση με 2-1 της Φλαμένγκο στο «Σεντενάριο» του Μοντεβίδεο και ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ σε ανάρτησή του αποθέωσε τους παίκτες, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσουν να γράφουν ιστορία:

«Φτάσαμε εδώ που είμαστε χάρη στις πολύ ισχυρές συμπεριφορές και στάσεις μας: μια σπουδαία ένωση, μείναμε ενωμένοι, ένα πολύ ισχυρό επίπεδο αφοσίωσης, μια μεγάλη ικανότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είχαμε πολλά εμπόδια, αλλά και πολλή υποστήριξη και πολλοί άνθρωποι ήταν πάντα δίπλα μας: ο καθένας από τους παίκτες, ο πρόεδρος, ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, οι οικογένειές μας, οι υπάλληλοι, οι οπαδοί μας... Ανεβήκαμε και κατακτήσαμε άλλο ένα βουνό, πήγαμε όλες μας τις στάσεις σε άλλο επίπεδο: ακόμα περισσότερη ένωση, ακόμα πιο ενωμένοι, ακόμα περισσότερη αφοσίωση, ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

Όπως είπα σε όλους τους ανθρώπους μας πριν από το σημερινό παιχνίδι, έπρεπε να τους κοιτάξουμε στα ίσα και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό τοίχος από ανθρώπινους βράχους, έναν όρκο ότι θα χρησιμοποιούσαμε όλους τους πόρους μας, όλες μας τις δυνάμεις, για να πετύχουμε αυτή τη νίκη.

Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον; ΝΑΙ! Εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας; ΝΑΙ!

Είμαστε όλοι ένα, πάντα δεσμευόμασταν να συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία μας και να προστατεύουμε αυτό που είναι δικό μας».