Premier League: Τριάρα στην Έβερτον η Μάντσεστερ Σίτι, σεφτέ η Τότεναμ του Κόντε (highlights)!

H Mάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 3-0 της Έβερτον κι επέστρεψε πλησιάζοντας σ' απόσταση βολής (-3) από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Έσπασε το ρόδι η Τότεναμ στην Αγγλία, με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία

Premier League: Τριάρα στην Έβερτον η Μάντσεστερ Σίτι, σεφτέ η Τότεναμ του Κόντε (highlights)!

Στη 2η θέση της βαθμολογίας Premier League επέστρεψε η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζοντας την Έβερτον, εντός έδρας με το άνετο 3-0.

Έτσι επανήλθε σ' απόσταση βολής τριών πόντων από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα - που επέστρεψε στις εντός έδρας επιτυχίες μετά την ήττα από την Κρίσταλ Πάλας κι έφτασε στα δύο σερί τρίποντα - δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα σε εκείνη του Μπενίτεθ κι εκτός από τα γκολ των Στέρλινγκ (στην 300η του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία), Ρόδρι και Μπερνάρντο Σίλβα είχε και δοκάρι με τον Γκουντογκάν.

Τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν την καθοδική τους πορεία αφού έχουν δύο πόντους συγκομιδής σε 6 αγωνιστικές...

Η Τότεναμ έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων και πήρε την πρώτη της νίκη με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, στην Αγγλία, κερδίζοντας 2-1 τη Λιντς που προηγήθηκε αλλά έχασε και παρέμεινε στη 17η θέση και στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το φοβερό είναι πως οι νικητές ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προς το στόχο, φτάνοντας έτσι έξι διαδοχικά ημίχρονα σε επίπεδο πρωταθλήματος χωρίς σουτ στον στόχο, με αποτέλεσμα να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Premier League από τη σεζόν 2003/04!

Η Λιντς στο 44’ με κοντινή προβολή του Τζέιμς, έπειτα από την εκπληκτική ενέργεια του Χάρισον, άνοιξε το σκορ (0-1) αλλά δεν πήρε τίποτα.

Στο 58ο λεπτό, ο Χόιμπιεργκ έφερε το ματς στα ίσα με σουτ και στο 69’ με κοντινή προβολή του Ρεγκιλόν, ο οποίος πήρε από κοντά το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Ντάιερ, είχαμε την ολική ανατροπή.

Τα ματς του Σαββάτου

Eπιβλητικό ήταν το πέρασμα της Τσέλσι από την έδρα της Λέστερ, στο εναρκτήριο ματς της 12ης αγωνιστικής που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι «μπλε» του Λονδίνου (που στο συγκεκριμένο ματς φορούσαν κίτρινα) πήραν εξαρχής τον έλεγχο, σκόραραν δις πριν συμπληρωθεί το μισάωρο και πήραν άνετα το διπλό με σκορ 0-3, που τους διατηρεί ακλόνητους στην κορυφή της Premier League.

Στο -4 από τους Λονδρέζους η Λίβερπουλ που - έχοντας βασικό τον Κώστα Τσιμίκα συνέτριψε 4-0 την Άρσεναλ.

Ωστόσο τη νίκη της ημέρας πέτυχε, λίγο νωρίτερα, η Γουότφορντ συντρίβοντας 4-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ούτε μετά τη διακοπή των εθνικών έδειξε να σηκώνει κεφάλι και η πίεση αυξάνεται για τον Σόλσκιερ.

Το ματς ξεκίνησε με πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 8’, με τον Σαρ να εκτελεί και να βλέπει τον Ντε Χέα να αποκρούει.

Ο Φεμένια σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης όμως το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς είχαν μπει παίκτες στην περιοχή κατά την εκτέλεση. Ο Σαρ λοιπόν σούταρε ξανά, όμως ο Ισπανός απέκρουσε και πάλι!

Παρ’ όλα αυτά, οι (επανακάμψασες στα «σαλόνια») «σφήκες» πήγαν στο ημίχρονο με σκορ 2-0 υπέρ τους.

Η αποβολή του Μαγκουάιρ στο 69’ (με το σκορ 2-1, έκανε τα πράγματα χειρότερα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δις στις καθυστερήσεις!

Ενδεικτικά του κακού κλίματος είναι τα νεύρα του Μπρούνο Φερνάντες που τα είχε με τους φίλους της ομάδας του που αποδοκίμαζαν τον ίδιο και τους συμπαίκτες του που είναι, πλέον, 7οι στο -12 από την κορυφή...

Στα αξιοσημείωτα το νικηφόρο ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα (2-0 την Μπράιτον) απομακρύνοντας την από τις θέσεις του υποβιβασμού και τα... δύο 3-3 στα Μπέρνλι -Κρίσταλ Πάλας και Νιούκαστλ - Μπρέντφορντ.

Οι πάμπλουτες «καρακάξες» έμειναν έτσι στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ η Γουλβς έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγωνιστικών της Γουέστ Χαμ, νικώντας με 1-0

Το προφίλ της 12ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/11

Λέστερ – Τσέλσι 0-3
(14' Ρούντιγκερ, 28' Καντέ, 71' Πούλισικ)

Άστον Βίλα-Μπράιτον 2-0
(84' Γουότκινς, 89' Μινγκς)

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1
(28' Κινγκ, 44' Σαρ, 90+2' Ζοάο Πέδρο, 90+6' Ντένις - 50' Φαν Ντε Μπέικ)

Γουλβς-Γουέστ Χαμ 1-0
(58' Χιμένες)

Μπέρνλι-Κρίσταλ Πάλας 3-3
(19’ Μι, 27’ Γουντ, 49’ Κορνέ – 8’, 36’ Μπεντέκε, 42’ Γκουεΐ)

Νιούκαστλ-Μπρέντφορντ 3-3
(10’ Λασέλ, 39’ Ζοέλιντον, 75’ Σεντ-Μαξιμέν – 11’ Τόνι, 31’ Χένρι, 61’ αυτ. Λασέλ)

Νόριτς-Σαουθάμπτον 2-1
(7’ Πούκι, 39’ Χάνλεϊ – 4’ Άνταμς)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 4-0
(39' Μανέ, 52' Ζότα, 73' Σαλάχ, 77' Μιναμίνο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/11

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 3-0
(44' Στέρλινγκ, 55' Ρόδρι, 86' Μπερνάρντο Σίλβα)

Τότεναμ – Λιντς 2-1

(58' Χόιμπιεργκ, 69' Ρεγκιλόν-44' Τζέιμς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ