Υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Φλικ, αλλά κατά της κατακραυγής των ανεμβολίαστων παικτών!

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Χάνσι Φλικ, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά πήρε αποστάσεις από εκείνους που καταδικάζουν, δημόσια, τους ποδοσφαιριστές εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ο Φλικ, αλλά κατά της κατακραυγής των ανεμβολίαστων παικτών!

Η Εθνική Γερμανίας έχει εξασφαλίσει (ως πρώτη μάλιστα) την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Κατάρ, το 2022, από τον 9ο προκριματικό όμιλο της Ευρωπαϊκής ζώνης κι ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (11/11) με το Λιχτενστάϊν οι ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου, του εκλέκτορα των «πάντσερ», Χάνσι Φλικ, δεν σχετίζονταν τόσο με το αγωνιστικό σκέλος, όσο με τον... κορονοϊό, που λίγες ώρες πριν είχε «χτυπήσει» την ομάδα με το κρούσμα του Σίλε.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός προσπάθησε να ...ισορροπήσει λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να κρίνονται οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εμβολιαστεί, τονίζοντας όμως, την ίδια στιγμή, ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για να καταπολεμηθεί η πανδημία!

«Κάποιοι παίκτες μας άφησαν. Πέντε λόγω κορονοϊού (σ. πλην του Σίλε οι Κίμιχ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι και Αντεγιέμι), ενώ οι Σλότερμπεκ και Βιρτς είναι τραυματίες. Εξάλλου χθες ο Ντράξλερ υπέστη μυϊκό τραυματισμό και θα είναι εκτός για κάποιο διάστημα. Πραγματικά λυπάμαι γι' αυτόν γιατί είχαμε μεγάλα σχέδια...»

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές, με την υπόθεση του Τζόσουα Κίμιχ να προκαλεί αναταράξεις τόσο στην Μπάγερν Μονάχου, όσο και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Φλικ ανέφερε:

«Πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να κρίνουμε τους ανθρώπους που δεν εμβολιάζονται. Για μένα ωστόσο, ο μοναδικός τρόπος να ξεφύγουμε από την πανδημία είναι να εμβολιαστούμε, ακόμα και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να εναντιώνεται σε αυτό».

Παράλληλα μίλησε και για την επικείμενη βράβευση στον, προκάτοχο του, Γιόακιμ Λεβ, στο περιθώριο του αγώνα με το Λιχτενστάϊν:

«Είμαι πολύ ευγνώμων σε αυτόν, επειδή η κλήση του μού άλλαξε τη ζωή. Ποτέ δεν τα παράτησε παρά την πίεση. Θα καθίσουμε μαζί αύριο και αν θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί αμέσως μετά το ματς θα ήταν εκπληκτικό».