Αρτέτα: «Έγινα προπονητής λόγω του Βενγκέρ»

Ο Μίκελ Αρτέτα μίλησε για τον Αρσέν Βενγκέρ και την επίδραση του Αλσατού στην προπονητική καριέρα του νυν τεχνικού της Άρσεναλ.

Αρτέτα: «Έγινα προπονητής λόγω του Βενγκέρ»

Μιλώντας στο Sky Sports, ο Μίκελ Αρτέτα αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στον Αρσέν Βενγκέρ και την συνεργασία του με τον επί 22 χρόνια τεχνικό της Άρσεναλ:

«Αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν στη θέση που είμαι σήμερα και δεν θα απολάμβανα την καριέρα που είχα. Αυτός είναι η αιτία που έγινα προπονητής. Ήμουν νέος και είχα τις ιδέες μου, αλλά είναι διαφορετικό επίπεδο έμπνευσης σχετικά με το πως προσεγγίζω τα παιχνίδια λόγω του Βενγκέρ», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός των «κανονιέρηδων» και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ καλός στο να μπορεί να μεταδώσει τι σημαίνει ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος στους παίκτες και έβαλα διαφορετικά ερωτηματικά σε μένα. Γι' αυτό άρχισα να μελετάω και να παίρνω τα μαθήματα προπονητικής πιο σοβαρά.

Θα τον ήθελα να δίνει πιο συχνά το παρών στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα άρεσε στους παίκτες, θα επωφελούνταν, θα έπαιρναν έμπνευση από αυτόν και θα ήταν ένα μεγάλο σπρώξιμο για την ομάδα».