Ρονάλντο-Άλισον: Αυτό σημαίνει «στοχευμένες μεταγραφές»

Στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν το Champions League, η Γιουβέντους και η Λίβερπουλ προχώρησαν σε δυο στοχευμένες μεταγραφές: Του Ρονάλντο και του Άλισον.

Ρονάλντο-Άλισον: Αυτό σημαίνει «στοχευμένες μεταγραφές»

Τι θα πει «στοχευμένη μεταγραφή» και σε τι διαφέρει αυτή από την… απλή, θα το εξηγήσουμε παρακάτω, αναλύοντας τις δυο σημαντικότερες κινήσεις- μέχρι τώρα- του φετινού καλοκαιριού.

Λέγοντας «απλή» εννοούμε, τη μεταγραφή του σωρού, εκείνη που συνήθως γίνεται για να γίνει, πιο πολύ για να πάψει να γκρινιάζει ο προπονητής και ο πρόεδρος να έχει ήσυχη τη συνείδησή του, παρά γιατί την έχει πραγματικά ανάγκη μια ομάδα.

«Στοχευμένη» πάλι, είναι η μεταγραφή που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό μια ομάδα σε μια θέση που υστερεί έναντι των αντιπάλων της. Μια μεταγραφή που ανεβάζει επίπεδο, ενίοτε εκτοξεύει, και βεβαιότατα επιτρέπει στην ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις μεγάλους τίτλους.

Η Γιουβέντους και η Λίβερπουλ έκαναν δυο στοχευμένες μεταγραφές. Οι Mάσιμο Αλέγκρι και Γιούργκεν Κλοπ σκέφτηκαν απλά. Τι έλειπε από την ομάδα τους, ώστε να μη γίνονται κοροϊδάκι της «βασίλισσας» στο Champions League και για να μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης;

O Κλοπ που ακόμη δεν έχει χωνέψει τα λάθη του Λορίς Κάριους στον τελικό του Κιέβου, ζήτησε από τη διοίκηση των «Ρεντς» ένα τερματοφύλακα. Όχι όμως όποιον-όποιον. «Αυτόν θέλω», είπε και έγραψε το όνομα του Βραζιλιάνου Άλισον στο μπλοκάκι του Αμερικάνου μπος.

Ο Άλισον, στα 25 του, θεωρείται από τους καλύτερους γκολκίπερ στον κόσμο. Αποκτώντας τον, η Λίβερπουλ ξορκίζει τον εφιάλτη που τη βασανίζει επί χρόνια και δεν την αφήνει να χαρεί την κατάκτηση της Premier League η ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο Αλέγκρι, από την πλευρά του, με κομμένα τα πόδια από το ψαλιδάκι του Πορτογάλου στον προημιτελικό του Τορίνο, πήγε στον Ανιέλι και ζήτησε να του φέρει τον «δήμιο» του.

Δυο ήταν οι «δήμιοι» της Γιουβέντους στους αγώνες με τη Ρεάλ. Ο ένας ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο άλλος ο Άγγλος διαιτητής Μάικ Όλιβερ. Ο δεύτερος, αδύνατο να αγοραστεί. Έμενε, το λοιπόν, ο πρώτος.

Ο Αλέγκρι αράδιασε στον πρόεδρο τα κέρδη που θα είχε η Γιουβέντους από αυτή τη μεταγραφή. Με τον Ρονάλντο βάζουμε στην ομάδα έναν παίκτη που μετρά πέντε κατακτήσεις Champions League τα τελευταία 10 χρόνια, όταν το κλαμπ έχει πάρει μόνο τρία σε ολόκληρη την ιστορία του.

Με τον Ρονάλντο μπαίνουμε ξανά στη λέσχη με τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Με τον Ρονάλντο κάνουμε το ξεπεσμένο ιταλικό πρωτάθλημα ισάξιο των πλούσιων Λιγκών της Ισπανίας και της Αγγλίας. Με τον Ρονάλντο φέρνουμε επανάσταση στο μάρκετινγκ.

Ο Ανιέλι είναι φανατικός οπαδός. Είναι όμως και μπίζνεσμαν. Τα έβαλε κάτω, τα υπολόγισε έτσι, τα υπολόγισε αλλιώς, είδε το συμφέρον του, άκουσε την καρδιά του και είπε «μπένε». Την άλλη μέρα κιόλας ξεκίνησε την επιχείρηση με τον κωδικό «CR7».

Θα πει κάποιος «είναι πολλά τα λεφτά, Αντρέα». Πράγματι είναι πολλά, τα 100 εκ. ευρώ που πλήρωσε η Γιουβέντους στη Ρεάλ (και τα 30 που θα δίνει κάθε χρόνο στον Ρονάλντο). Πολλά και τα 75 εκατομμύρια που έδωσε η Λίβερπουλ στη Ρόμα για τον Άλισον.

Μα «τα καρύδια τα καλά, λίγα είναι κι ακριβά» που λέει και η παροιμία.