La Liga: Πήγε να πάθει... Μπαρτσελόνα (3-3 με Θέλτα από 0-3) η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ράγιο (2-1)!

Ούτε η επικείμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, από τον Τσάβι, έφτασε στην Μπαρτσελόνα για να πετύχει το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα: παρότι προηγείτο 3-0 ως το 52', ισοφαρίστηκε 3-3 στο 96' από την Θέλτα! Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα νίκησε (2-1) για τη 13η αγωνιστική της La Liga την, συμπολίτισσα, Ράγιο που στο 91' είδε τον Κρόος να της στερεί την ισοφάριση πάνω στη γραμμή! Aποτελέσματα, σκόρερς και βαθμολογία.

La Liga: Πήγε να πάθει... Μπαρτσελόνα (3-3 με Θέλτα από 0-3) η Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ράγιο (2-1)!

Η ...αύρα του Τσάβι - που την ίδια στιγμή προσγειωνόταν στη Βαρκελώνη (για να παρουσιαστεί τη Δευτέρα) δεν έφτασε στην Μπαρτσελόνα για να πετύχει το πρώτο της «διπλό» στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί - που είχαν πετύχει την παρθενική εκτός έδρας νίκη της σεζόν στο Κίεβο, με την Ντιναμό, μεσοβδόμαδα - παρότι προηγήθηκαν με 3-0 στο πρώτο μέρος (το καλύτερο τους εκτός έδρας, όπου είχαν μόνο ένα γκολ πετύχει μέχρι τούδε...) όχι μόνο έχασαν τον Άνσου Φάτι (που άνοιξε το σκορ. για να πάρουν την σκυτάλη Ντεπάι και Μπούσκετς) με μυικό τραυματισμό. στο φινάλε του πρώτου μέρους (για να τον ακολουθήσουν οι Νίκο Γκονζάλεθ και Έρικ Γκαρθία, στην επανάληψη) αλλά και τα ...αυγά και τα πασχάλια!

Η ομάδα του (υπηρεσιακού) Σέρχι Μπαρχουάν (τελευταίο του ματς και με δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα) κατέρρευσε, από κάθε άποψη και δέχθηκε τρία τέρματα από τους Γαλιθιάνους που είχαν κορυφαίο τον (συνήθη ύποπτο και «σημαία» τους) Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε δις (διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 96') και τον (πρώην «μπλαουγκράνα») Νολίτο να πετυχαίνει το παρθενικό του τέρμα στην σεζόν.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι (86') με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ αποδεικνύοντας ότι ο Τσάβι έχει πολλή (και δύσκολη) δουλειά να κάνει και σε πολλούς τομείς...

Έτσι η διαφορά της Μπάρτσα από την κορυφή, όπου βρίσκεται από χθες βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στους 10 πόντους.

Οι «μερένχες» νίκησαν με σκορ (2-1) και «σενάριο» (αγχωτικά) ...Σαχτάρ Ντόνετσκ την συμπολίτισσα Ράγιο Βαγιεκάνο που μετά το 70' και με το σκορ 2-0 εις βάρος της αντεπιτέθηκε είχε δοκάρι με τον Μπεμπέ (75') κι όχι μόνο μείωσε με τον Φαλκάο, αλλά στο 91' ο Κρόος απέτρεψε την ισοφάριση πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Κατένα.

Έτσι όπως και με τους Ουκρανούς το κοινό της την σφύριξε άγρια παρότι στα 2/3 του αγώνα έκανε ότι ήθελε κι είχε προηγηθεί με τέρματα των Κρόος και Μπενζεμά....

Νωρίτερα με το ίδιο σκορ κι ανατροπή (από το 77' ως το 91') επιβλήθηκε η Αλαβές της ουραγού (και μοναδικής ομάδας δίχως τρίποντο στο πρωτάθλημα!) Λεβάντε με μοναδικό σκόρερ τον Χοσέλου!

Πριν απ' όλα αυτά, μετά από τρεις αγωνιστικές, όπου είχε την πενιχρή συγκομιδή των δύο πόντων, η Εσπανιόλ επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας με 2-0 την Γρανάδα στα περίχωρα της Βαρκελώνης στο εναρκτήριο ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 13ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι «παπαγάλοι» ...καθάρισαν το ματς από το πρώτο μέρος σκοράροντας και τα δύο τέρματα τους σε διάστημα 12 λεπτών με τους Πεδρόσα και (τον «συνήθη ύποπτο») Ραούλ ντε Τομάς που έφτασε τα 7 τέρματα κι είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Mάλιστα «φλέρταρε» με το 8ο, αλλά του το στέρησε το δοκάρι (79')

Για την ομάδα της Ανδαλουσίας, που επίσης είχε δοκάρι με τον Μολίνα (75') η ήττα ήταν η πρώτη μετά από 4 αγωνιστικές (2ν. - 2 ισοπ.)

Το ματς της Παρασκευής

Έκπληξη μεγατόνων στη La Liga στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής. Η Κάντιθ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από το "Σαν Μαμές" επικρατώντας με σκορ 1-0 της Μπιλμπαο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Κάντιθ με την οποία ξεκόλλησε από τις επικίνδυνες θέσεις, ενώ η Αθλέτικ ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5/11

Μπιλμπάο-Κάντιθ 0-1
(
6' Σάντσεθ)

Σάββατο 6/11

Εσπανιόλ-Γρανάδα 2-0
(30' Πεδρόσα, 42' Ραούλ ντε Τομάς)

Θέλτα-Μπαρτσελόνα 3-3
(52', 96' Άσπας - 74' Νολίτο)

Αλαβές-Λεβάντε 2-1
(77', 91' Χοσέλου - 13' Ντε Φρούτος)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1
(15' Κρόος, 39' Μπενζεμά - 77' Φαλκάο)

Κυριακή 7/11

15:00 Βιγιαρεάλ- Χετάφε

17:15 Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης

19:30 Μαγιόρκα-Έλτσε

19:30 Μπέτις-Σεβίλλη

Η βαθμολογία