Υποβιβάστηκε η Έστερσουντ που είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ

Η Έστερσουντ, η οποία πριν τρία χρόνια είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου.

Υποβιβάστηκε η Έστερσουντ που είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ

Το ελληνικό κοινό την γνώρισε το καλοκαίρι του 2017. Ήταν τότε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ χάνοντας με 3-1 στην Τούμπας και νικώντας τον με 2-0 στη Σουηδία. Ο λόγος για την Έστερσουντ, η οποία με εκείνη τη νίκη της είχε προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Πριν τον ΠΑΟΚ εκείνο το καλοκαίρι είχε αποκλείσει τη Γαλατασαράι με 2-0 στη Σουηδία και 1-1 στην Τουρκία. Τότε η Έστερσουντ συμμετείχε σε όμιλο του Europa League και συνέχισε να εκπλήσσει.

Αντίπαλοι της ήταν η Χέρτα, η Μπιλμπάο και η Ζόρια. Η σουηδική ομάδα κατάφερε και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τον Φεβρουάριο του 2018 βρήκε απέναντι της την Άρσεναλ. Έχασε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στη Σουηδία, αλλά νίκησε στο Λονδίνο 2-1.

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την εντυπωσιακή πορεία που έκανε την Ευρώπη να μάθει για τα καλά την Έστερσουντ, η σουηδική ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου. Έπειτα από έξι συνεχόμενα χρόνια που συμμετείχε στην Allsvenskan η Έστερσουντ ηττήθηκε με 3-0 από την Βάρμπεργκς και υποβιβάστηκε και μαθηματικά.