La Liga: Πάτησε τη Λεβάντε (0-3) και «ανάσανε» η Γρανάδα!

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Γρανάδα που «καθάρισε» 3-0 τη Λεβάντε στη Βαλένθια. Την ευκαιρία να πατήσει στην πρώτη τετράδα της La Liga έχασε η Ράγιο Βαγιεκάνο που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Θέλτα. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

La Liga: Πάτησε τη Λεβάντε (0-3) και «ανάσανε» η Γρανάδα!

Γρανάδα από τα... περσινά. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επιβλήθηκε 3-0 της Λεβάντε εκτός έδρας στο ματς που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στη La Liga και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτό ήταν το δεύτερο της τρίποντο, αφήνοντας παράλληλα τους Βαλενθιάνους στην προτελευταία θέση χωρίς νίκη εφέτος.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν εξ' αρχής τις προθέσεις τους, με τον Σάντσες να ανοίγει το σκορ στο 7ο λεπτό. Τη σκυτάλη πήρε ο Σουάρες στο 38' για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 ο Πουέρτας στο 69'.

Πέταξε πόντους στο «Βαγέκας» με τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα. Η Ράγιο αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Θέλτα σε ματς της 12ης αγωνιστικής στη La Liga και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Σημαντικός βαθμός για τους φιλοξενούμενους μετά την ήττα στο «Μπαλαϊδος» από τη Σοσιεδάδ.

Την Κυριακή (31/10)

Μισή... χαρά πήρε η Ρεάλ Σοσιεδάδ στο βασκικό ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο αφού το 1-1 που διαμορφώθηκε στο 91ο λεπτό, ναι μεν τη διατήρησε επικεφαλής της βαθμολογία της La Liga, αλλά στον πόντο κι όχι στο +3 όπως συνέβαινε μέχρι να σκοράρει ο Μουνιαϊν για τους φιλοξενούμενους...

Για την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν είχε ανοίξει το σκορ ο Ισάκ με πέναλτι (58') ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από την αποβολή του Ινίγκο Μαρτίνεθ (84').

Δεύτερη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ για τα αήττητα πέντε ματς (2ν.- 3 ισοπ.) «λιοντάρια», ενώ οι γηπεδούχοι συνεχίζουν αήττητοι μετά την πρεμιέρα.

Με ένα γκολ στο πρώτο μέρος και άλλα δύο στην επανάληψη η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εντός έδρας της Μπέτις.

Γκρανγκινιολικές καταστάσεις στο Κάντιθ όπου η τοπική ομάδα - η οποία αγνοεί το τρίποντο εντός έδρας - κατάφερε να ισοφαρίσει, σε 1-1, στο 94' με πέναλτι του Άλβαρο Νεγκρέδο, υποχρεώνοντας την Μαγιόρκα στην παρθενική, εκτός έδρας, ισοπαλία της στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι «νησιώτες» είχαν μείνει 10 στο 87' λόγω αποβολής (με δύο κίτρινες) του Σέντλαρ, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί κι ο τεχνικός Λουίς Γκαρθία.

Πάρα τον πόντο που «τσίμπησαν» οι γηπεδούχοι έμειναν μακριά από την επιτυχία για 7η αγωνιστική (4 ισοπ. - 3 ήττες), μ' αποτέλεσμα να είναι τρίτοι από το τέλος.

Όσο για την Μαγιόρκα ήταν η 4 αγωνιστικής αποχής από τα τρίποντα και η 3η διαδοχική ισοπαλία (οι δύο τελευταίες με το ίδιο σκορ).

Πέραν αυτών, η Χετάφε πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδό της από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο σύλλογος της Μαδρίτης κέρδισε 2-1 την Εσπανιόλ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ενές Ουνάλ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα στο παιχνίδι. Ο 24χρονος Τούρκος επιθετικός έγραψε το 1-0 στο 31’ πριν ισοφαρίσουν οι Καταλανοί στο 38’ με τον Γκόμες και στο 56’ πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Τα ματς του Σαββάτου

Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν ήταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, που στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του, που προκάλεσαν οι δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές (σε κλάσικο και με Ράγιο Βαγιεκάνο) δεν κατάφερε να νικήσει στο μισοάδειο (37.000 θεατές) Καμπ Νόου την Αλαβές !

Στο 1-1 έμεινε η ομάδα του (υπηρεσιακού) Σέρχι Μπαρχουάν, παρότι προηγήθηκε με γκολάρα του Ντεπάι.

Οι Καταλανοί (χωρίς Φάτι, Πέδρι και Φρένκι Ντε Γιονγκ) έχασαν με τραυματισμούς τους Αγκουέρο και Πικέ μέσα στο ματς και ισοφάριστηκαν σε 3 λεπτά όταν οι Βάσκοι... έκρυψαν την μπάλα, από τον κορυφαίο τους Ριόχα.

Μέχρι το τέλος ο Ντεπάι είχε δοκάρι και χαμένο τετ α τετ, αλλά η Αλαβές άντεξε και πήρε τον 7ο πόντο της σε τρία ματς (παρότι ξαναδέχθηκε γκολ).

Νωρίτερα, μετά το 0-0 με την Οσασούνα, που ακολούθησε τη νίκη με 2-1 στο κλάσικο, της Βαρκελώνης, η Ρεάλ Μαδρίτης επανέκαμψε στις επιτυχίες εκτός έδρας, με το ίδιο σκορ, και με κορυφαίο (αλλά και μοναδικό σκόρερ) τον Βινίσιους Ζούνιορ.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος εξτρέμ, που την φετινή σεζόν είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός (σε σχέση με το τι συνέβαινε μέχρι πέρσι), παίζοντας και για τον απόντα (τραυματία) Μπενζεμά, πέτυχε τα γκολ των «μερένγκες», που ζορίστηκαν, στο Έλτσε, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Άνοιξε το σκορ και καθώς οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 63ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω (αρκούντως συζητήσιμης...) αποβολής του Ραούλ Γκούτι (με 2η κίτρινη), «ξαναχτύπησε».

Μ' αυτό, έφτασε τα 9 γκολ (και 3 ασίστ) σε 15 ματς την φετινή σεζόν σ' όλες τις διοργανώσεις.

Η Έλτσε, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, αντέδρασε και μείωσε με τον Μίγια (86') αλλά ως εκεί κι έχει συγκομιδή ενός μόνο πόντου τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Έτσι η ομάδα του Αντσελότι έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την ...συνονόματη της Ρεάλ Σοσιεδάδ που αγωνίζεται την Κυριακή (31/10).

Μαζί κι η Σεβίλλη που έγινε η πρώτη ομάδα που υποχρέωσε την Οσασούνα, στο τρέχον πρωτάθλημα, σε ήττα εκτός έδρας (4ν. - 1ισοπ. - 1ήττα) αφήνοντας την στο -5.

2-0 επιβλήθηκαν οι Ανδαλουσιάνοι του Λοπετέγκι, μ' ένα γκολ ανα ημίχρονο (πρώτο γκολ του Οκάμπος στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν), φτάνοντας στην 3η τους νίκη στα τελευταία 4 ματς (συν μια ισοπαλία).

Λίγο αργότερα η Βαλένθια επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας με το ίδιο σκορ την Βιγιαρεάλ, προσπερνώντας την στην βαθμολογία.

Οι «νυχτερίδες» που μετρούσαν 3 ισοπαλίες και 4 ήττες μετά τις 12 Σεπτέμβρη, μ' ένα γκολ ανα ημίχρονο, ...βούλιαξαν το «κίτρινο υποβρύχιο» που έχουν ένα πόντο τις τελευταίες 4 αγωνιστικές και αγνοούν τη νίκη εκτός έδρας (4 ισοπ. και 2, διαδοχικές, ήττες).

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Σάββατο 30/10

Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(86' Μίγια - 22’, 73’ Βινίσιους)

Σεβίλλη-Οσασούνα 2-0
(40' Ντιέγκο Κάρλος, 60' Οκάμπος)

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 2-0
(43' Γκιγιεμόν, 77' πεν. Σολέρ)

Μπαρτσελόνα-Αλαβές 1-1
(49' Ντεπάι - 52' Ριόχα)

Κυριακή 31/10

Κάντιθ-Μαγιόρκα 1-1
(94' Νεγκρέδο - 29' Μπάμπα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις 3-0

(26' Καράσκο, 63' αυτ. Πεσέλα, 80' Φέλιξ)

Χετάφε-Εσπανιόλ 2-1

(31’ και 56’ Ουνάλ – 38’ Γκόμες)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(58' πεν. Ισάκ - 91' Μουνιαίν)

Δευτέρα 01/11

Ράγιο Βαγιεκάνο-Θέλτα 0-0

Λεβάντε-Γρανάδα 0-3
(7' Σάντσες, 38' Σουάρες, 69' Πουέρτας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ