Premier League: Ανέβηκε τέταρτη η Γουέστ Χαμ μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα (highlights)

Η Γουέστ Χαμ νίκησε εκτός έδρας την Άστον Βίλα με 4-1 για την δέκατη αγωνιστικήΑποτελέσματα, βαθμολογία και σκόρερς της Premier League

Premier League: Ανέβηκε τέταρτη η Γουέστ Χαμ μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα (highlights)

Απτόητη συνεχίζει η Γουέστ Χαμ αφού πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Άστον Βίλα με 4-1. Έτσι τα «σφυριά» βρέθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Λιντς, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού και να πάρει μία σημαντική βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας. Τα «παγώνια» επιβλήθηκαν 2-1 της Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ» και κράτησαν τα «καναρίνια» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ διαμορφώθηκε μέσα σε 4 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο της συνάντησης. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 56’ με το τέρμα που σημείωσε ο Ραφίνια, πριν ισοφαρίσει στο 58’ η Νόριτς με τον Άντριου Ομομπαμιντέλε, αλλά στο 60’ ήρθε και το 1-2 της Λιντς με τον Ροντρίγκο που της χάρισε τελικά και το τρίποντο.

Για τη Νόριτς ο Χρήστος Τζόλης αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 69’ αντί του Ντάουελ, ενώ ο Δημήτρης Γιαννούλης παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (30/10)

Κερδισμένη της 10ης αγωνιστικής της Premier League είναι η Τσέλσι όχι μόνο γιατί κέρδισε 3-0 στο Νιούκαστλ και διατηρήθηκε επικεφαλής της βαθμολογίας, αλλά επειδή, την ίδια στιγμή, οι κυριότεροι διώκτες της Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι υπέπεσαν σε γκέλες εντός έδρας!

Παρά τις απουσίες (Βέρνερ, Λουκάκου, Κόβατσιτς, Πούλισιτις) η κάτοχος του Champions League με πρωταγωνιστή τον δεξιό μπακ-χαφ, Ρις Τζέιμς, που πέτυχε δύο γκολ (το τρίτο με πέναλτι ο Ζορζίνιο) και πέρασε από την πόλη του Αγγλικού Βορρά, αφήνοντας στο -3 την Λίβερπουλ που μάλλον είχε μείνει στην ...πεντάρα επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όταν προηγήθηκε 2-0 επί της Μπράιτον νόμισε ότι ματς τελείωσε.

Οι «γλάροι» του Γκρέιαμ Πότερ σόκαραν την ομάδα του Κλοπ ισοφαρίζοντας σε 2-2 και μάλιστα είχαν ευκαιρίες να φύγουν ακόμα και με τη νίκη!

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι, που ηττήθηκε εντός έδρας από την Κρίσταλ Πάλας με 2-0, σε ένα ματς που έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λαπόρτ από το 45’.

Οι «αετοί» τείνουν να γίνουν κακός δαίμονας των «Πολιτών» μέσα στο Μάντσεστερ (νίκη το 2018, ισοπαλία το 2020), εκμεταλλευόμενοι την οργιώδη κατάσταση του Βίλφριντ Ζαχά.

Ο Ιβοριανός εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο 6’, αφού εκμεταλλεύθηκε το λάθος των Ντίας και Λαπόρτ και πήρε την αποβολή του (Γαλλο)Ισπανού.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 88’ από τον Γκάλαχερ, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης.

Η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ αντέδρασε, μετά το 0-5 από τη Λίβερπουλ, επιστρέφοντας στις νίκες με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα γκολ και μια ασίστ (στον Καβάνι).

Το τρίτο ο Ράσφορντ, που αντικατέστησε τον Πορτογάλο, σ' ένα ματς που οι γηπεδούχοι ήταν απογοητευτικοί μην μπορώντας να... αποκρυπτογραφήσουν το 3-4-1-2 του... επιζήσαντα Σόλσκιερ!

Νωρίτερα, η Άρσεναλ συνέχισε τα θετικά αποτελέσματα και πανηγύρισε ένα ακόμα τρίποντο που της επέτρεψε να διατηρηθεί στις ευρωπαϊκές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στον αγώνα που άνοιξε την «αυλαία» της 10ης αγωνιστικής, οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν 2-0 της Λέστερ, εκτός έδρας και διεύρυναν στα εννέα παιχνίδια το αήττητό τους σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα επτά στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Λέστερ – Άρσεναλ 0-2
(5’ Γκάμπριελ, 18’ Σμιθ Ρόου)

Γουότφορντ-Σαουθάμπτον 0-1
(20’ Άνταμς)

Λίβερπουλ-Μπράιτον 2-2
(4’ Χέντερσον, 24’ Μανέ – 41’ Μουέπου, 65’ Τροσάρ)

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 0-2
(6’ Ζαχά, 88’ Γκάλαχερ)

Μπέρνλι-Μπρέντφορντ 3-1
(4’ Γουντ, 32’ Λόουτον, 36’ Κορνέ – 79’ Γκόντος)

Νιούκαστλ-Τσέλσι 0-3
(65’, 77’ Τζέιμς, 81’ πεν. Ζορζίνιο)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(39' Κριστιάνο Ρονάλντο, 64' Καβάνι, 87' Ράσφορντ)

Κυριακή (31/10)

Νόριτς-Λιντς 1-2

(58’ Ομομπαμιντέλε – 56’ Ραφίνια, 60’ Ροντρίγκο)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 1-4

(34' Γουότκινς - 7' Τζόνσον, 38' Ράις, 80' Φορνάλς, 84' Μπόουεν)

Δευτέρα (1/11)

Γουλβς-Έβερτον (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ