Ole out!

Στην περίπτωση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ η αποτυχία στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οριστικά δεδομένη και κάθε μέρα παραμονής του εκεί αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του ιστορικού συλλόγου.

Ole out!

Υπάρχει πάντα ένα ρίσκο στο να κρίνεις αρνητικά έναν προπονητή πριν ολοκληρώσει τη θητεία του. Να θυμίσουμε το κράξιμο στον Ότο Ρεχάγκελ μετά την πεντάρα από τη Φινλανδία στον πρώτο του αγώνα ως ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά και το μηδέν στους δύο που ακολούθησαν στο ξεκίνημα των προκριματικών του Euro 2004. Να φέρουμε στο μυαλό μας δημοσιεύματα με τίτλους «Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κάνει για τον Ολυμπιακό» μετά την ήττα με τα χέρια κάτω από την ΑΕΚ στο επεισοδιακό ματς της Νέας Φιλαδέλφειας την ίδια σεζόν. Ομολογώ πως κι εγώ απαιτούσα (στο facebook τότε) την άμεση αποπομπή του Πέδρο Μαρτίνς μετά τον αποκλεισμό-σοκ του Ολυμπιακού από τη Λαμία. Ο προπονητής χρειάζεται χρόνο να δουλέψει. Έχει στο μυαλό του ένα πλάνο το οποίο δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγους αγώνες ή ακόμα και μήνες. Στην περίπτωση όμως του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ η αποτυχία στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οριστικά δεδομένη και κάθε μέρα παραμονής του εκεί αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του ιστορικού συλλόγου.

Ο Σόλσκιερ ξεκίνησε ως υπηρεσιακός τεχνικός τον Δεκέμβριο του ’18. Ωστόσο μια σειρά από νίκες και κυρίως η απίστευτη πρόκριση στο Champions League με το 3-1 στο «Παρκ Ντε Πρενς» επί της μονίμως συμπλεγματικής Παρί Σεν Ζερμέν τον εδραίωσαν στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Από τότε... απολύτως τίποτα. Ανούσια σερί νικών στην Πρέμιερ, κάτι χαζονικούλες στην Ευρώπη και ένας χαμένος τελικός Γιουρόπα. Ο «αποτυχημένος» Λουίς Φαν Χάαλ ένα Κυπελλάκι το πήρε, ο «αποτυχημένος» Μουρίνιο σήκωσε Europa, League Cup. Ο Σόλσκιερ απολύτως τίποτα.

Ήδη η Μάντσεστερ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα, ενώ ζορίζεται και στον όμιλο του Champions League. Οι ποδοσφαιριστές αμφισβητούν ανοιχτά, ο κόσμος αποδοκιμάζει, αλλά η διοίκηση των Γκλέιζερ στηρίζει και περιμένει. Τι ακριβώς; Μία ακόμη χρονιά στα σκουπίδια; Η Γιουνάιτεντ θα πάει απόψε στο Λονδίνο να αντιμετωπίσει την Τότεναμ με τον Νορβηγό στον πάγκο. Ακόμα και αν κερδίσει με κάποια ηρωική ανατροπή, όπως πρόσφατα με την Αταλάντα, θα αλλάξει κάτι;

Ως ποδοσφαιριστής ο Όλε άφησε τη δική του στάμπα στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων». Δεινός σκόρερ, σημείωσε πολλά και σημαντικά τέρματα με κορυφαίο όλων το 2-1 στον αξέχαστο εκείνο τελικό με την Μπάγερν Μονάχου το 1999. Ως προπονητής όμως καλό θα είναι να γυρίσει η σελίδα. Για τον εαυτό του αλλά και για την αγαπημένη του ομάδα.