Λιγκ Καπ Αγγλίας: Εύκολα στο 2ο μέρος η Άρσεναλ, στα πέναλτι Τσέλσι και Σάντερλαντ!

Οι Άρσεναλ, Τσέλσι και Σάντερλαντ πήραν τα πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του League Cup εις βάρος των Λιντς, Σαουθάμπτον και ΚΠΡ αντίστοιχα με τους «μπλε» και τις «μαυρόγατες» να χρειάζονται τα πέναλτι για να περάσουν.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Εύκολα στο 2ο μέρος η Άρσεναλ, στα πέναλτι Τσέλσι και Σάντερλαντ!

Άρσεναλ, Τσέλσι και Σάντερλαντ έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του League Cup αφού άλλη εύκολα, άλλες δυσκολότερα απέκλεισαν τις Λιντς, Σαουθάμπτον και ΚΠΡ αντίστοιχα.

Αναμφίβολα, το ματς που έκλεψε την παράσταση ήταν αυτό του «Στάμφορντ Μπριτζ» μεταξύ Τσέλσι και Σαουθάμπτον.

Η ομάδα του Τούχελ προηγήθηκε στο 44' με κοντινή κεφαλιά του Χάβερτς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζιγέτς κι εκείνη του Χάζενχουτλ «απάντηση» λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με προβολή του Άνταμς μέσα από τη μικρή περιοχή.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί που οι μπλε ήταν πιο ψύχραιμοι.

Ο Κέπα απέκρουσε πέναλτι του Γουόλκοτ, ο Σμόλμποουν ήταν άστοχος και κάπως έτσι ο Ρις Τζέιμς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να γράψει το 4-3 και να στείλει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Εκεί βρίσκεται και μια ακόμη Λονδρέζικη ομάδα.

Η Άρσεναλ που καθάρισε με δύο γκολ την Λιντς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Αρτέτα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 55' περνώντας τον Τσέιμπερς αντί του Γουάιτ και εκείνος τον δικαίωσε καθώς στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έκανε το 1-0 στο ίδιο λεπτό ενώ στο 69' ήταν ο Ενκέτια εκείνος που κλείδωσε την πρόκριση για τους κανονιέρηδες.

Όσον αφορά στην τρίτη αναμέτρηση της βραδιάς, είχαμε θεωρητικά έκπληξη, με την Σάντερλαντ της League 1 να πετάει εκτός συνέχειας την ΚΠΡ της Championship. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ στην κανονική διάρκεια του αγώνα στο "Λόφτους Ρόουντ" και στα πέναλτι οι «μαύρες γάτες» επικράτησαν με 3-1

Το πρόγραμμα της φάσης των "16" του League Cup:

Τσέλσι –Σαουθάμπτον 1-1 (4-3 πεν.)
(44' Χάβερτς - 47' Άνταμς)

Άρσεναλ – Λιντς 2-0
(55' Τσέιμπερς, 69' Ενκέτια)

ΚΠΡ – Σάντερλαντ 0-0 (1-3 πεν )

27/11 (21:45)

Στόουκ -Μπρέντφορντ

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Λέστερ-Μπράιτον

Μπέρνλι-Τότεναμ

Πρέστον-Λίβερπουλ