La Liga: Περίπατος της Θέλτα στην έδρα της Χετάφε! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Άνετο βράδυ πέρασε η Θέλτα στην έδρα της Χετάφε, στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Ισπανία. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Περίπατος της Θέλτα στην έδρα της Χετάφε! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Με το επιβλητικό πέρασμα της Θέλτα από την έδρα της Χετάφε έκλεισε η αγωνιστική δράση της 10ης αγωνιστικής της La Liga το βράδυ της Δευτέρας.

Στο ακροτελεύτιο παιχνίδι της αγωνιστικής, η ομάδα του Βίγκο μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το εκτός έδρας παιχνίδι της κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, την οποία συνέτριψε 0-3 με τα δύο εκ των τριών γκολ να τα σημειώνει ο Σάντι Μίνα, ενώ σκόραρε και ο Ιάγκο Άσπας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η γηπεδούχος ομάδα ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες (!), λόγω αποβολής του Τζένε στο 63' και του Τσέμα στο 81'.

Τα ματς της Κυριακής

Αφ' υψηλού βλέπει όλες τις ομάδες της La Liga η Ρεάλ Σοσιεδάδ, παρότι έμεινε στο 2-2 στο Μετροπολιτάνο κόντρα στην Ατλέτικο. Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν προηγήθηκε με πρωταγωνιστή τον Ισάκ (μια ασίστ και γκολ - φάουλ) 0-2, αλλά ισοφαρίστηκε με δύο γκολ του Λουίς Σουάρες που κέρδισε κι εκτέλεσε το πέναλτι του 2-2.

Νωρίτερα, στο πρώτο clasico της μετά Μέσι εποχής η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η νικήτρια. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πέρασε νικηφόρα από το "Καμπ Νόου" επικρατώντας με σκορ 2-1 των Καταλανών και είναι στον πόντο από την κορυφή (με ματς λιγότερο από τους Βάσκους).

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, αλλά στο 32' η Ρεάλ εκδήλωσε μία υποδειγματική κόντρα επίθεση και ο Αλάμπα με ένα τρομερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ο Πικέ στο 35' έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στο γήπεδο θέλοντας να πιέσουν για την ισοφάριση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουτίνιο. Η Ρεάλ έπαιζε το παιχνίδι στην κόντρα και είχε ευκαιρίες με τον Μεντί και τον Μπενζεμά. Τελικά το 0-2 έγινε στις καθυστερήσεις από τον Βάθκεθ και η Μπαρτσελόνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Αγκουέρο.

Θεωρητικά η Σεβίλλη είχε εύκολο έργο κόντρα στη Λεβάντε, όμως η μεταξύ τους αναμέτρηση πρόσφερε πλούσιο θέαμα και γκολ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε με σκορ 5-3 της Λεβάντε σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Έτσι η Σεβίλλη έφτασε τους 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η άλλη ομάδα της Σεβίλλης, Ρεάλ Μπέτις επικράτησε 3-2 της Ράγιο Βαγιεκάνο, την προσπέρασε στη βαθμολογία κι ανέβηκε στο -2 από την συμπολίτισσα και την κορυφή αφού πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη.

Τα ματς του Σαββάτου

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μπιλμπάο που επικράτησε της Βιγιαρεάλ με σκορ 2-1 και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας πιάνοντας εκεί τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Οι Βάσκοι πανηγύρισαν έτσι την τέταρτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Έμερι γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της. Κατά τα άλλα η Έλτσε πήρε μέσα από τα χέρια της Εσπανιόλ τη νίκη, αφού ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ στο 84', ενώ η Αλαβές πέρασε εύκολο απόγευμα στο εκτός έδρας 2-0 επί της Κάντιθ.

Μ' ένα ματς γκραν γκινιόλ ξεκίνησε το Σαββατιάτικο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της La Liga.

H προερχόμενη από ήττα (3-1, από την Μπαρτσελόνα) Βαλένθια στο «Μεστάγια» έχανε ως το 93' με σκορ 2-0, από την Μαγιόρκα, που δεν κατάφερε να φτάσει στην 4η της επιτυχία στο τρέχον πρωτάθλημα, αφού, παίζοντας με 10 από το 55' (σ. αποβολή του Λι), κατέρρευσε μόλις δέχθηκε το πρώτο (καταπληκτικό) γκολ του Γκέδες (93') μ' αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από τον Γκαγιά (2ο γκολ σ' ισάριθμες αγωνιστικές) στο... 98ο λεπτό!

Οι «νυχτερίδες» έπαιζαν... μονότερμα τους νησιώτες (73% κατοχή) είχαν υπερδιπλάσιες τελικές, αλλά βρέθηκαν με δύο γκολ στην ...πλάτη και παρά την αντίδραση τους έμειναν για 6η αγωνιστική μακριά από την επιτυχία (3 ισοπ. - 3 ήττες).

Για τη Μαγιόρκα (που μέσα στην αναμπουμπούλα της ισοφάρισης αποβλήθηκε κι ο Σάντσεθ στο 99') αντίθετα ήταν η δεύτερη που απείχε από τα τρίποντα.

Το ματς της Παρασκευής

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga (μαζί με την συντοπίτισσα της Ρεάλ Σοσιεδάδ) απώλεσε, κατά το εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής, η Οσασούνα δεχόμενη την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης με τη Γρανάδα.

Μια τρομερή λόμπα του Μοντόρο από τα... 40 μέτρα (!) διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο «Σαδάρ» της Παμπλόνα.

Πληρώνοντας με το ίδιο... νόμισμα τους γηπεδούχους που είχαν αξιοποιήσει την υπεροχή τους σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους με τον Τσίμι Άβιλα. Ωστόσο στο 74' οι Βάσκοι έμειναν 10 αφού ο Κότε είδε απευθείας κόκκινη και 20 λεπτά μετά ο Μοντόρο σημείωσε ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν, κρεμώντας τον Ερέρα...

Το προφίλ της 10ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10

Οσασούνα - Γρανάδα 1-1
(45' Άβιλα - 90' Μοντόρο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10

Βαλένθια - Μαγιόρκα 2-2
(90'+3' Γκέδες, 90'+8' Γκαγιά - 31' Άνχελ, 38' Ντάνι Ροντρίγκεθ)

Κάντιθ - Ντεπορτίβο Αλαβές 0-2
(6' πεν, 90'+1' Χοσέλου)

Έλτσε - Εσπανιόλ 2-2
(23' Μπογιέ, 84' Μπενετέτο - 51' Μορλάνες, 52' Τόμας)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Βιγιαρεάλ 2-1
(14' Γκαρθία, 77' πεν. Μουνιαΐν - 32' Κοκελίν)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10

Σεβίλλη - Λεβάντε 5-3
(8' Τόρες, 24' Μιρ, 38' Κάρλος, 50' Χαντάντι, 64' Φερνάντο - 33', 55' Μοράλες, 61' Μελέρο)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(90'+7' Αγκουέρο - 32' Αλάμπα, 90'+4' Βάθκεθ)

Ρεάλ Μπέτις - Ράγιο Βαγιεκάνο 3-2
(22' Άλεξ Μορένο, 24' Χουάνμι, 75' πεν. Γουίλιαν Ζοσέ - 45+1' Ντέκα, 65' Άλβαρο Γκαρσία)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2
(61', 77' πεν. Σουάρες - 7' Σοερλότ, 48' Ισαάκ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10

Χετάφε - Θέλτα Βίγκο 0-3
(55', 78' Σάντι Μίνα, 58' Ιάγκο Άσπας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ