Λάτσιο: Έδιωξε τον εκπαιδευτή του αετού της λόγω ναζιστικού χαιρετισμού (vid)

Ο εκπαιδευτής του αετού-μασκότ της Λάτσιο, Χουάν Μπερναμπέ, αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο, μετά από βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο που τον έδειχνε να χαιρετά ναζιστικά και να φωνάζει το όνομα του Μουσολίνι.

Λάτσιο: Έδιωξε τον εκπαιδευτή του αετού της λόγω ναζιστικού χαιρετισμού (vid)

Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης της Λάτσιο, μετά το βίντεο που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτή του αετού-μασκότ της.

Ο Χουάν Μπερναμπέ εμφανιζόταν στο συγκεκριμένο βίντεο από το νικηφόρο (3-1) παιχνίδι με την Ίντερ για την 8η αγωνιστική του Καμπιονάτο, να χαιρετά ναζιστικά τους οπαδούς των «λατσιάλι», ενώ παράλληλα φώναζε «Ντούτσε, Ντούτσε» για τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Για κακή του τύχη βέβαια, εκείνη την στιγμή ένας οπαδός που βρισκόταν στην εξέδρα τον κατέγραψε σε βίντεο και η αντίδραση της Λάτσιο δεν άργησε να έρθει.

«Οι πράξεις του προσβάλλουν τον σύλλογο, τους οπαδούς και τις αξίες που εμπνέουν την κοινότητα», ήταν η τοποθέτηση της ιταλικής ομάδας για το περιστατικό. Σημειώνεται επίσης πως ο Ισπανός ήταν εκπαιδευτής του αετού της Λάτσιο από το 2010.

Δείτε το βίντεο με τον Χουάν Μπερναμπέ: