Premier League: Στο 68% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων παικτών κατά του κορονοϊού

Η Premier League ανακοίνωσε πως το 68% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα γήπεδα της είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, ενώ το 81% έχει κάνει τουλάχιστον την μία δόση.

Premier League: Στο 68% το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων παικτών κατά του κορονοϊού

Με την κουβέντα να έχει ...φουντώσει εσχάτως για το ποιοί και πόσοι από τους παίκτες που αγωνίζονται στα γήπεδα της Premier League είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού η διοργανώτρια αρχής της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας έκανε γνωστή την πορεία του εμβολιασμού στις τάξεις τους.

δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στα τέλη του περασμένου μήνα κι ήθελαν μόνο 7 από τις συνολικά 20 ομάδες της Premier League να έχουν ένα ποσοστό πάνω από το 50% όσον αφορά στους εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές τους, είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει θέση η διοργανώτρια του αγγλικού πρωταθλήματος, για να σταματήσει η παραφιλολογία.

Η Premier League ανακοίνωσε πως το 68% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ το 81% έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά της πανδημίας.

Νούμερο που σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή είναι ικανοποιητικό, με δεδομένο πως είναι υψηλότερο το ποσοστό σε σύγκριση με το εθνικό ποσοστό, όσον αφορά σε πολίτες κάτω των 40 ετών.

«Τα ποσοστά εμβολιασμού συλλέγονται από την Premier League σε εβδομαδιαία βάση και η Λίγκα συνεχίζει να συνεργάζεται με συλλόγους για να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ παικτών και προσωπικού των συλλόγων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Premier League.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, από τους παίκτες που αγωνίζονται στις τρεις παρακάτω κατηγορίες (Championship, League One, League Two), το 49% εξ αυτών ήταν πλήρως εμβολιασμένο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ποσοστό αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το 31% που ίσχυε για τα τέλη Αυγούστου.