La Liga: «Ανάσα» για την Εσπανιόλ, 2-0 την Κάντιθ

Η Εσπανιόλ λύγισε 2-0 την Κάντιθ στο τελευταίο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής. Χάρης σε τέρμα του Ινγκλέσιας στο 89ο λεπτό, η Μπέτις πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αλαβές (0-1) αφήνοντας την στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

La Liga: «Ανάσα» για την Εσπανιόλ, 2-0 την Κάντιθ

Νίκη - ανάσα για την Εσπανιόλ. Οι Καταλανοί λύγισαν 2-0 την Κάντιθ στο ματς που έριξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής στη La Liga και αναρριχήθηκαν στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ραούλ Ντε Τόμας στο 45ο λεπτό του πρώτου μέρους και ο Μελαμέντ στο 61ο διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν το 3ο τρίποντο για την Εσπανιόλ και το δεύτερο διαδοχικό. Αντιθέτως, η Κάντιθ παραμένει χαμηλά, μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Αλαβές πανηγύρισε η Μπέτις στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη La Liga. Οι «βερδιμπλάνκος» επικράτησαν 1-0 χάρης στο τέρμα του Μπόρχα Ινγκλέσιας στο 89ο λεπτό.

Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός μπήκε αλλαγή από τον Πελεγκρίνι στο 76' και από ασίστ του Χοακίν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας στους Ανδαλουσιάνους το τέταρτο εφετινό τους «τρίποντο» σε 9 αγώνες. Για την προτελευταία Ντεπορτίβο ήταν η 7η ήττα σε 8 ματς.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17/10)

Μία εβδομάδα πριν το clasico η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με σκορ 3-1 της Βαλένθια στο "Καμπ Νόου". Οι "μπλαουγκράνα" πήραν τη νίκη κάνοντας ανατροπή του σκορ, αφού οι "νυχτερίδες" προηγήθηκαν στο 5' με τον Γκαγιά. Φατί (13') και Ντεπάτι (41' πέναλτι) γύρισαν το σκορ και ο Κουτίνιο στο 85' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Στο ματς με τη Βαλένθια έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ο Σέρχιο Αγκουέρο.

Πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ (2-1) η Ράγιο Βαγιεκάνο επικράτησε της Έλτσε. Η ομάδα της Μαδρίτης συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία. Παραμένει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας της La Liga. Η Έλτσε από την πλευρά της κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις, αλλά βρίσκεται αρκετά κοντά στις επικίνδυνες θέσεις της κατάταξης.

Η Σεβίλλη από την πλευρά της πέρασε από το Βίγκο επικρατώντας με σκορ 1-0 της Θέλτα και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίς από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η Οσασούνα από την πλευρά της πέτυχε ακόμα μία σπουδαία νίκη επικρατώντας με εκτός έδρας με 2-1 της Βιγιαρεάλ της οποίας σταμάτησε και το αήττητο.

Το Σάββατο

Τι κι αν έπαιζε δίχως τον τραυματία, διεθνή, επιθετικό της Ογιαρθάμπαλ;

Τι κι αν αναγκάστηκε ν' αγωνιστεί ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αϊχέν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους;

Η, έτσι κι αλλιώς, εκ των πρωτοπόρων της La Liga Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε την επανακάμψασα στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ισπανίας Μαγιόρκα με το μίνιμουμ σκορ χάρη σε γκολ του νεοεισελθόντα (67') Λομπέτε στο 90'!

Έτσι η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουασίλ έμεινε μόνη επικεφαλής της βαθμολογίας και θα βλέπει άπαντες αφ' υψηλού μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καθώς Ατλέτικο (με Γρανάδα εκτός) και Ρεάλ Μαδρίτης (με Αθλέτικ Μπιλμπάο εντός) δεν θ' αγωνιστούν καθώς τα ματς τους αναβλήθηκαν λόγω καθυστερημένης επιστροφής των Νοτιαμερικάνων παικτών τους.

Νωρίτερα οι δύο μόνες ομάδες του πρωταθλήματος δίχως επιτυχία η Λεβάντε και η Χετάφε, συνέχισαν να την αγνοούν, αφού έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία και στην επικίνδυνη ζώνη.

Ουραγοί οι Μαδριλένοι με δύο πόντους και τρίτοι από το τέλος οι «βάτραχοι» της Βαλένθια που αποτελούν τους «βασιλιάδες» της... ισοπαλίας (μαζί με τη Βιγιαρεάλ) έχοντας πέντε στο τρέχον πρωτάθλημα!

Το προφίλ της 9η αγωνιστική:

Σάββατο 16/10

Λεβάντε - Χετάφε 0-0

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μαγιόρκα 1-0
(90' Λομπέτε)

Κυριακή 17/10

Ράγιο Βαγιεκάνο-Έλτσε 2-1

26' Ερνάντες, 65' Ντέκα - 90+4 Κασίγια

Θέλτα-Σεβίλλη 0-1

54΄ Ράφα Μιρ

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 1-2

56΄ Χεράρδ Μορένο - 25΄ Τόρο, 86΄ Τσίμι Αβιλα

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-1

13’ Φατί, 41’ πέν. Ντεπάι, 86' Κουτίνιο – 5’ Γκαγιά

Δευτέρα 18/10

Αλαβές-Ρεάλ Μπέτις 0-1
(89' Ινγκλέσιας)

Εσπανιόλ-Κάντιθ 2-0
(45' Ντε Τόμας, 61' Μελαμέντ)

Η βαθμολογία