Ligue 1: Σόου Μαρσέιγ, στη μνήμη του Ταπί (4-1)

Άστραψε και βρόντηξε η Μαρσέιγ. Συνέτριψε 4-1 τη Λοριάν στο ματς που τίμησε τη μνήμη του Μπερνάρ Ταπί. Η Μονπελιέ κέρδισε 1-0 τη Λανς. Αποτελέσματα, σκόρερς, και βαθμολογία στη Ligue 1

Ligue 1: Σόου Μαρσέιγ, στη μνήμη του Ταπί (4-1)

Η Μαρσέιγ συνέτριψε με 4-1 τη Λοριάν και με ματς λιγότερο είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Μαρσέιγ, σε ματς στο οποίο τίμησε τη μνήμη του ιστορικού προέδρου της Μπερνάρ Ταπί, βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στη συνέχεια γύρισε το ματς και έφτασε άνετα στη νίκη.

Μπερνάρ Ταπί: Πέθανε ο εμβληματικός πρόεδρος της Μαρσέιγ

Η Λοριάν άνοιξε το σκορ στο 13’ αλλά η ομάδα του Σαμπάολι ισοφάρισε με τον Καμαρά σε 1-1 από ασίστ του Γκεντουζί και γύρισε το ματς με Γκεντουζί 2-1 στο 57′, Μίλικ 3-1 στο 85’΄και αυτογκόλ του Μεντές στο 92΄για το τελικό 4-1.

Μπερνάρ Ταπί: Οι «σφαλιάρες» στον Λεπέν και το σκάνδαλο της Adidas

Μάταια ήλπιζε η Λανς να ξεφύγει από τους διώκτες της στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Σαμπιονά και συνάμα να πλησιάσει την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Στην 10η αγωνιστική της κατηγορίας ο σύλλογος γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μονπελιέ και έμεινε στο -9 από τους «πρωτευουσιάνους».

Στο μεταξύ, Μπορντό και Ναντ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 και μοιράστηκαν τον πόντο, ενώ με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Μπρεστ με αντίπαλο τη Ρεμς. Η Ρεν επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 εκτός έδρας της Μετς και πλησίασε τις ευρωπαϊκές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα, την στιγμή που το Στρασβούργο εξέθετε με το εμφατικό 5-1 τη Σεντ Ετιέν και την κρατούσε στον «πάτο» της κατάταξης.

Ένα τέρμα του Μάμα Μπαλντέ μόλις στο 4ο λεπτό ήταν αρκετό για να δώσει στην Τρουά τη νίκη επί της Νις στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 10ης αγωνιστικής της Ligue 1 .

Aποτέλεσμα που αγνοούσαν επί τέσσερις αγωνιστικές οι γηπεδούχοι (σ. προέρχονταν από 2 ήττες κι ισάριθμες ισοπαλίες), ενώ ήταν το παρθενικό τους εντός έδρας στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα δεν επέτρεψαν στους «αετούς» από την Κυανή Ακτή να ...πετάξουν για τη δεύτερη θέση, πετυχαίνοντας τη 3η διαδοχική τους νίκη.

Τα ματς του Σαββάτου

Με δυο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά, η Λιόν νίκησε με 2-0 τη Μονακό. Ο Εκαμπί με πέναλτι (το έκανε ο Ντιζαζί στον Ντιμπουά) στο 75΄άνοιξε το σκορ και ο Ντεναγιέρ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Το σερί για τη Λιλ έλαβε τέλος. Η Κλερμόν νίκησε 1-0 την πρωταθλήτρια Γαλλίας για την 10η αγωνιστική της Ligue 1 και επέστρεψε στα τρίποντα ύστερα από επτά άκαρπες προσπάθειες.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ενσιμπά στο 32ο λεπτό, με τους «λιλουά» να αγγίζουν την ισοφάριση στο 82’ με τον Φόντε.

Την Παρασκευή (15/10)

Στις επιτυχίες επέστρεψε η Παρί Σεν Ζερμέν στο ενάρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της Ligue 1 κόντρα στην Ανζέ στο Παρκ ντε Πρενς αλλά τα βρήκε... μπαστούνι μέχρι να ΄ρθει το υπέρ της 2-1.

Δίχως τους Μέσι και Νεϊμάρ (που έπαιζαν λίγες ώρες πριν στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ν. Αμερικής) η ομάδα του Ποτσετίνο ήταν όχι μόνο φλύαρη αλλά κι υπεροπτική και το πλήρωσε ευρισκόμενη πίσω στο σκορ κόντρα στην έκπληξη της φετινής σεζόν από γκολ του Φουλζινί.

Ούτε αυτό αφύπνισε τους Παριζιάνους που δίχως να είναι πιεστικοί έφτασαν στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ντανίλο Περέιρα μετά από κόρνερ του Εμπαπέ (69') και ισοφάρισαν με τον καταλογισμό πέναλτι, στο ...παρά πέντε, με τον Γάλλο επιθετικό να το αξιοποιεί παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενοων για επιθετικό φάουλ δεύτερα πριν το χέρι του Καπέλ.

Έτσι ήρθε το 5ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα φτάνοντας τα 137 σε 187 συμμετοχές του με την Παρί!

Πριν αντικατασταθεί, αποθεούμενος, ο Γάλλος επιθετικός είχε δώσει και μια πάσα στον Βαϊνάλντουμ που τράνταξε το δοκάρι...

Το προφίλ της 10ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (15/10)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ανζέ 2-1
(69' Ντανίλο Περέιρα, 87' πεν. Εμπαπέ - 36' Φουλζινί)

ΣΑΒΒΑΤΟ (16/10)
Κλερμόν-Λιλ 1-0
(32' Ενσιμπά)

Λιόν-Μονακό 2-0

(75' Εκαμπί, 90' Ντεναγιέρ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (17/10)


Τρουά-Νις 1-0
(4' Μάμα Μπαλντέ)

Μπορντό-Ναντ 1-1

(62΄ Χουάνγκ - 75΄ Τσιριβέγια)

Μπρεστ-Ρεμς 1-1

(74' Ονορά - 12' Φαές)

Μετς-Ρεν 0-3

(24' Λαμπόρντ, 37' Σουλεμανά, 45' Τεριέ)

Στρασβούργο-Σεντ Ετιέν 5-1

(26΄ Λε Μαρσάν, 38΄αυτ. Γιουσούφ, 69΄ Γκαμεϊρό, 73΄ Αζόρκ, 85΄ Ντιαλό - 45+5΄πεν. Καζρί)

Μονπελιέ – Λανς 1-0

(48΄ Μαβιντιντί)

Μαρσέιγ-Λοριάν 4-1

(27' Καμαρά, 56' Γκεντουζί, 85' Μίλικ, 92' Μεντές αυτογκόλ - 13' πεν. Λοριέν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ