Κριστιάνο Ρονάλντο το νέο παγκόσμιο φαινόμενο

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο το νέο παγκόσμιο φαινόμενο! Μαζί με την Γιουβέντους φωνάζουν στους ανταγωνιστές τους : «ερχόμαστε για να κυριαρχήσουμε».


Κριστιάνο Ρονάλντο το νέο παγκόσμιο φαινόμενο

Κανένας από τους μεγάλους που διέσχισαν τα Ιταλικά γήπεδα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μισέλ Πλατινί και ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν πρωταθλητές που ανήκαν σε άλλη εποχή. Το φαινόμενο του βραζιλιάνου Ρονάλντο ήταν εξωγήινο! Όμως δεν ήταν αυτό που είναι ο CR7 από την άποψη των επιπτώσεων στα Μέσα ενημέρωσης.

Τις τελευταίες ημέρες , οι πρωταθλητές απέχουν πολύ από τη Serie A. Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν έξω από το ιατρικό τμήμα έλεγαν και ξανάλεγαν το ίδιο πράγμα: «Είμαστε εδώ - είπε μια ομάδα Γερμανών – επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας αριθμός που ξεπερνά τον αθλητισμό. Είναι ένα εμπορικό σήμα, ένα εικονίδιο, ένα εμπορικό σήμα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο στην Μπουντεσλίγκα χάνουμε ένα ένα,τα αστέρια μας, αλλά συνειδητοποιείτε... τι πήρε ο Ανιέλι;".

Οι Πορτογάλοι, κοντά στον σπουδαίο ατζέντη, Ζόρζε Μέντες , λένε ότι έλαβαν το πρώτο καλό μήνυμα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και σχεδόν όλοι τους έσπευσαν στο Τορίνο.

«Εμείς αμέσως σκεφτήκαμε ότι ο γάμος θα πρέπει να εορτάζεται. Γιατί η Γιουβέντους είναι έχει απόλυτη υπεροχή και ο Κριστιάνο παίζει μόνο για τέτοιες ομάδες. Τώρα που το Μιλάνο είναι σε κρίση, εμείς το ευρύ κοινό γνωρίζουμε μόνο τη Γιούβε» φωνάζουν διάφοροι δημοσιογράφοι στο Τορίνο.

Υπάρχουν επίσης ανταποκριτές από την μακρινή Κίνα. «Στη χώρα μας έχουμε μάθει να φωνάζουμε περισσότερο το όνομα της Μίλαν, στις ηλικίες 30 με 40. Όμως οι νέοι είναι όλοι οπαδοί της Γιουβέντους. Τώρα η Γιουβέντους θα έχει εκατομμύρια θαυμαστές ξανά και ξανά και όλοι τους θα θέλουν να βλέπουν την Serie A στην κορυφή» τονίζει ένας Κινέζος δημοσιογράφος.

Η μεγάλη ανατροπή

Αν τα τελευταία χρόνια υπήρξε η αίσθηση ότι το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν η περιφέρεια του ευρωπαικού ποδοσφαίρου, τώρα η σκοτεινή αυτή εποχή έχει τελειώσει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε αμέσως μια γεύση του τι θα ακολουθήσει με τον αντίκτυπο που έχει δημιουργήσει. Έχει μιμητισμό του ηθοποιού του Χόλιγουντ. Βάζει τις παύσεις την κατάλληλη στιγμή, διορθώνει τα μάτια του όταν απαντά στις ερωτήσεις. Αν τον κοιτάξετε επιφανειακά φαίνεται σχεδόν αλαζονικός.

Αλλά έχει τη γλώσσα του σώματος εκείνων που έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στα δικά τους μέσα: «Σε όλα τα στάδια της καριέρας μου όλα πήγαν καλά, δεν βλέπω γιατί τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν τώρα, ακόμη και γιατί γνωρίζω πολύ καλά πώς γυμνάζομαι και πώς είμαι σωματικά " λέει χαρακτηριστικά το νέο μετεγγραφικό απόκτημα των «μπιανκονέρι».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το νέο είδωλο του λαού με τα «ασπρόμαυρα». Τώρα δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, και νομίζω ότι σε αντίθεση με άλλους μεγάλους του παρελθόντος, που έπαιξαν στο Τορίνο, έχει ακόμη να προσφέρει πάρα πολλά στον εαυτό τους και στη νέα του ομάδα. Πρέπει πλέον όλοι μας να καταλάβουμε το μέγεθος του ποδοσφαιριστή που μιλάμε. Οι οπαδοί της Γιουβέντους ελπίζουν ότι αυτός ο σύνδεσμος δεν μπορεί ποτέ να τελειώσει και γιατί όχι, ίσως αυτή η κληρονομιά να μπορεί να περάσει στο μικρό Ρονάλντο τζούνιορ, τον γυιό του CR7. Το παιδί είναι μόλις 7 ετών αλλά τα πάντα τώρα περιστρέφονται γύρω από τον ίδιο. ‘Ηρθε στον κόσμο από μια ακόμη άγνωστη μητέρα, ή μάλλον έχει κρύψει πάντα την απόλυτη εχεμύθεια για τη σχέση του αυτή ο Κριστιάνο.

Ζει με τον πατέρα του, από τότε που γεννήθηκε, και θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα βήματά του, όμως, δεν τον αποθαρρύνει, Θεός φυλάξοι, αλλά να είναι ο νέος Ρονάλντο, για άλλη μια φορά, ακόμα σε μια άλλη εποχή, είναι πραγματικά αδιανόητο και πολύπλοκο .

Ο τζούνιορ Κριστιάνο προσπαθεί από την πλευρά του να αντιγράψει σε όλα τον πατέρα του. Φορώντας τη λευκή φανέλλα του αγαπημένου του υπερήρωα , ποζάρι μπροστά από το « Juventus Stadium» και δείχνει να αγαλλιάζει η ψυχή του.

Η ουσία είναι μία: Έχουμε ένα γάμο ενδιαφέροντα, μεταξύ δύο εμπορικών σημάτων. Ο Κριστιάνο από την μία, ένα σούπερ όνομα και η Γιουβέντους από την άλλη, εξίσου σπουδαίο όνομα. Και τα δύο μαζί άρχισαν ήδη και στέλνουν μηνύματα στους ανταγωνιστές τους για τη νέα κυρίαρχη δύναμη του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου που ετοιμάζεται να απογειωθεί για πάρα πολύ ψηλά!

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo