Με καρκίνο διαγνώσθηκε ο 24χρονος Ουαλός της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς

Στα 24 του χρόνια, ο διεθνής, Ουαλός μέσος, της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς πληροφορήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Το συγκινητικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με καρκίνο διαγνώσθηκε ο 24χρονος Ουαλός της Μπόρνμουθ, Ντέιβιντ Μπρουκς

Σοκ και συγκίνηση προκάλεσε, όχι μόνο στους συγγενείς και τους οικείους του ή τους φίλους της Μπόρνμουθ, η είδηση ότι ο Ουαλός μέσος της ομάδας της Championship, Ντέβιντ Μπρουκς, διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Ο 24χρονος μέσος, ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού έπαιξε στο Euro 2020 με την Εθνική Ουαλίας και ήταν βασικός έως τώρα στην πρωτοπόρο της δεύτερης κατηγορίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε ο ίδιος το πρόβλημα υγείας του.

O νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε γνωστό ότι σε πρόσφατες εξετάσεις του διαγνώσθηκε με λέμφωμα Hodgkin στο δεύτερο στάδιο.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι τοπικώς προχωρημένη νόσος, με τον καρκίνο να εντοπίζεται σε δύο περιοχές των λεμφαδένων στη μία πλευρά του διαφράγματος (διάφραγμα είναι ο μυς κάτω από τους πνεύμονες) ή ότι ο καρκίνος εντοπίζεται σε μία περιοχή λεμφαδένα και σε ένα παρακείμενο όργανο.

Ο ίδιος στο μήνυμα του τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ένα κύκλο θεραπειών, ευχαρίστησε άπαντες στην Εθνική Ουαλίας και τη Μπόρνμουθ και ζήτησε απ' όλο τον κόσμο να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του.

Χαρακτηριστικά έγραψε:

"Αυτό είναι ένα δύσκολο μήνυμα που πρέπει να γράψω. Διαγνώστηκα με λέμφωμα Hodgkin στο δεύτερο στάδιο και θα ξεκινήσω ένα κύκλο θεραπειών την επόμενη εβδομάδα.

Παρότι πρόκειται για ένα σοκ για μένα και την οικογένεια μου, η διάγνωση είναι θετική και είμαι σίγουρος ότι θα γίνω καλά και θα είμαι έτοιμος να παίξω ξανά το δυνατόν συντομότερο.

Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση μου στους γιατρούς, τις νοσοκόμες και το προσωπικό το οποίο φροντίζει για τη νοσηλεία μου για τον επαγγελματισμό τους, τη ζεστασιά τους και την υπομονή τους αυτή την περίοδο.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό στην ομοσπονδία της Ουαλίας επειδή χωρίς τη γρήγορη αντίδραση του ιατρικού τιμ πιθανότατα να μην είχαμε εντοπίσει την ασθένεια.

Ακόμα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στη Μπόρνμουθ για την υποστήριξη τους και τη βοήθεια τους όλες τις προηγούμενες μέρες.

Παρότι εκτιμώ πως θα υπάρξει ενδιαφέρον και προσοχή από τα Μ.Μ.Ε. θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα μου τους επόμενους μήνες και εγώ ο ίδιος θα ενημερώνω για την πρόοδο της υγείας μου όταν έχω αυτή τη δυνατότητα.

Εν τω μεταξύ, θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα μηνύματα συμπαράστασης, σημαίνουν πολλά για μένα και θα σημαίνουν και τους μήνες που έρχονται.

Ανυπομονώ να σας ξαναδώ και να παίξω το άθλημα που αγαπώ σύντομα".