Serie A: Το 98% των ποδοσφαιριστών είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Στη σημαντική αποκάλυψη ότι το συντριπτικό ποσοστό του 98% των ποδοσφαιριστών που παίζουν στη Serie A είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις προέβη η ιταλική εφημερίδα «Repubblica».

Serie A: Το 98% των ποδοσφαιριστών είναι πλήρως εμβολιασμένοι!

Το 98% περίπου των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στη Serie A έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Repubblica», το οποίο προσθέτει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό ποσοστό.

Για να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό μάλιστα κάνει μια σύγκριση με την Premier League και το ΝΒΑ, για παράδειγμα, όπου άνω του 50% των αθλητών που αγωνίζονται στις δύο διοργανώσεις δεν έχουν πρόθεση να εμβολιαστούν.

Τονίζεται ότι στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου υπάρχουν επτά ομάδες που έχουν εγγυηθεί 100% εμβολιαστική κάλυψη.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες που δεν αποκαλύπτουν στοιχεία, αλλά οι μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν σχεδόν παντού. Για παράδειγμα, μία ομάδα -δεν κατονομάζεται ποια- διαθέτει πέντε παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως σημειώνει η «Repubblica», πρόκειται κυρίως για ξένους ποδοσφαιριστές, Αφρικανούς ή από τη Βόρεια Ευρώπη. «Είναι για θρησκευτικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς στην εφημερίδα.