Άγγλος διαιτητής: «Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι ομοφυλόφιλος και το δέχεται»

Ο Άγγλος διαιτητής, Τζέιμς Άντκοκ, μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αναφέροντας πως πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι ομοφυλόφιλος και το αποδέχονται.

Άγγλος διαιτητής: «Ο κόσμος γνωρίζει ότι είμαι ομοφυλόφιλος και το δέχεται»

Ο Τζέιμς Άντκοκ, ο οποίος έχει διευθύνει περισσότερα από 500 ματς στην διαιτητική του καριέρα, πολλά από αυτά σε Premier League και EFL, παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, μιλώντας την Παγκόσμια Ημέρα Coming Out για τη σεξουαλική του κατεύθυνση.

Μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αναφέροντας πως πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι ομοφυλόφιλος και το αποδέχονται.

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος και απλά το δέχονται, είμαι τυχερός σε αυτό. Τώρα όλοι οι συνάδελφοί μου το γνωρίζουν. Και για να είμαι ειλικρινής, υπήρξαν συνάδελφοι που μου έλεγαν: "Είμαι περήφανος για σένα Τζέιμς, που μπόρεσες να πεις ανοιχτά ότι είσαι ομοφυλόφιλος.

Είναι απόλυτα υποστηρικτικοί και δεν αλλάζουν τον τρόπο που μου μιλούν επειδή νόμιζαν ότι ήμουν ετεροφυλόφιλος και τώρα διαπίστωσαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Δεν χρειάζεται να φορέσω μπλουζάκι που να λέει: "Είμαι ο Τζέιμς Άντκοκ και είμαι ομοφυλόφιλος. Ο κόσμος το γνωρίζει και το αποδέχεται.

Δεν έχω δεχθεί καμία ομοφοβική συμπεριφορά και δεν έχω να σας πω μια ιστορία όπου πρέπει να καταπολεμήσω ή να ξεπεράσω. Πολλοί διαιτητές θα πιστεύουν ότι δεν μπορούν να βγουν και να μιλήσουν ανοικτά γι' αυτό, γιατί θα επηρεάσει την εξέλιξή τους στο άθλημα. Αλλά δεν κρίνεστε από τη σεξουαλικότητά σας - και αν είστε αρκετά σίγουροι για τον εαυτό σας, θα έχετε κάθε υποστήριξη από κάθε συνάδελφο και δεν πρόκειται να σας επηρεάσει.

Για να γίνεις ομοφυλόφιλος ή όχι πρέπει να το επιλέξεις ως άτομο και όχι ως διαιτητής. Η οικογένειά μου, οι φίλοι και οι συνάδελφοί μου ήταν τόσο υποστηρικτικοί», τόνισε ο Άγγλος διαιτητής.