Premier League: Αντιδράσεις για την εξαγορά της Νιούκαστλ

Οι υπόλοιπες 19 ομάδες της Premier League έχουν ζητήσει συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν για το τι έχει αλλάξει σχετικά με την περσινή προσφορά των Σαουδαράβων, για την εξαγορά της Νικουκάστλ, η οποία είχε απορριφθεί

Premier League: Αντιδράσεις για την εξαγορά της Νιούκαστλ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαγορά της Νιουκάστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και ουσιαστικά την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», οι υπόλοιπες 19 ομάδες της Premier League έχουν δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο και απαίτησαν συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας.

Θυμίζουμε ότι μια ανάλογη συμφωνία για την εξαγορά των «ανθρακωρύχων» από το ίδιο fund συνάντησε τεράστιες αντιδράσεις και δεν επετράπη πέρυσι.

Συγκεκριμένα η ιστορία αυτής της εξαγοράς άρχισε τον Μάρτιο του 2020, αλλά μετά την αντίδραση πολλών συλλόγων και προσωπικοτήτων στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και μετά την έντονη κριτική που άσκησαν ομάδες υπερασπιζόμενες τα ανθρώπινα δικαιώματα, η PIF απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Έτσι μετά την ανακοίνωση της τεράστιας συμφωνίας των 350 εκατομμυρίων ευρώ, οι σύλλογοι της Premier League ζήτησαν να γίνει αυτή η συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούν τι άλλαξε εν συγκρίσει με πέρσι και έγινε αυτή η εξαγορά αποδεκτή

Θα ζητήσουν μάλιστα όλο τον φάκελο με τις ανταλλαγές των εγγράφων, τα ΜoU, τις προσφορές και ως εκ τούτου να επισημοποιηθεί, να ελεγχθεί, ώστε να μην μπορεί κανείς να την ακυρώσει.

«Οι σύλλογοι έχουν εκφράσει τον φόβο τους ότι η «φίρμα» της Premier League θα καταστραφεί από αυτήν την εξαγορά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του «Guardian».

«Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται, οι επόμενες ημέρες να είναι πολύ... ταραχώδεις στο Νησί, την ώρα που οι νέοι ιδιοκτήτες των «Magpies», εργάζονται για να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα και να σώσουν τον σύλλογο από τον υποβιβασμό», συμπληρώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.